Ο Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν πρέπει

16.3.16


Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έκανε ένα σημαντικό λάθος. Αποκάλεσε την Π.Γ.Δ.Μ "Μακεδονία" και μάλιστα κατά τη διάρκεια εκπομπής που προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση, κοινώς δεν προνόησε καν να διορθώσει το λάθος του.

Η χρήση της συγκεκριμένης ονομασίας από εν ενεργεία υπουργό ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί παραβίαση της εθνικής γραμμής της εξωτερικής πολιτικής -ανεξάρτητα με το αν αυτή έχει αποτύχει πανηγυρικά. Για τα δεδομένα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, η παραίτηση του είναι αναγκαία. Έτσι μας έμαθαν όλοι να διαχειριζόμαστε το Μακεδονικό, τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσε να αξιώσει ο ακροδεξιός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που ο πολιτικός Γιάννης Μουζάλας «τελειώνει», ο υπουργός Μουζάλας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακινηθεί. Το προσφυγικό είναι με διαφορά το σημαντικότερο ζήτημα που καλείται σήμερα να διαχειριστεί η Ελλάδα και η ελληνική γραφειοκρατία δεν αντέχει την αντικατάσταση της πολιτικής ηγεσίας.

Κοινώς, βιώνουμε ξανά μια φοβερά ελληνική παραδοξότητα. Μπορείς να είσαι ανεπαρκής υπουργός ή και φαύλος (όχι ο Μουζάλας) και να μείνεις στη θέση σου αλλά αν ένα σαρδάμ σου αγγίξει τα εθνικά ταμπού, θα πρέπει άμεσα να πας σπίτι σου.

Όταν μπαίνεις στο λάθος τρένο, όλοι οι σταθμοί είναι λάθος.