Τα Wikileaks κυρίως αποκάλυψαν ότι στην Ελλάδα ανθούν πλέον τριτοκοσμικές πρακτικές

4.4.16


Παρακολουθώ από το Σάββατο το πρωί τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τη διαρροή ενός διαλόγου μεταξύ αξιωματούχων του Δ.Ν.Τ για την Ελλάδα και βυθίζομαι ακόμα περισσότερο στην απελπισία για την τύχη αυτής της χώρας.

Αυτό που κυρίως μάθαμε από το δημοσίευμα των Wikileaks είναι ότι, εν έτει 2016, η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί το απόρρητο και το απαραβίαστο των τηλεπικοινωνιών σε δυο αξιωματούχους ενός διεθνούς οργανισμού ενώ η κυβέρνηση της δεν υποκρίνεται καν ότι την ενδιαφέρει να μάθει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη επικοινωνία.

Αντί για μια έστω υποκριτική καταδίκη της πρωτοφανούς υποκλοπής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν έτοιμη από καιρό, έσπευσε να εκμεταλλευτεί την (υπερτιμημένη) αποκάλυψη των Wikileaks ενώ εντυπωσιακή ήταν και η ετοιμότητα της προπαγανδιστικής μηχανής της. Από τον παλιόφιλο Paul Mason μέχρι τον...artist-in-residence Λαζόπουλο ήταν ξανά όλοι εκεί για να καταγγείλουν ένα ακόμα «πραξικόπημα».

Ξανά, ακόμα μια ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να προτιμά να σκηνοθετήσει μια «σκληρή» διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας από το να προχωρήσει τολμηρά στην εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας που η ίδια εξασφάλισε στον τόπο. Ξανά αποδεικνύεται ότι «οι ξένοι» ορθώς δυσκολεύονται να μας εμπιστευτούν.