Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καμαρώνει κι όχι να νιώθει τύψεις για την παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

18.7.16


Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόταν μια μέρα που μια ελληνική κυβέρνηση θα κατάφερνε να βρει επενδυτή για να αναλάβει να συμμαζέψει το ασυμμάζευτο χάλι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μιας εταιρείας-σύμβολο της δημοσίας σπατάλης στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Κι όμως. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα κατάφερε, με τις αντιδράσεις των καθεστωτικών συνδικαλιστών του οργανισμού να είναι μάλλον χλιαρές. Το αστείο είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δηλώνουν....δυσαρεστημένα με την παραχώρηση της εταιρείας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι πρώτη τους προτεραιότητα είναι το πρόσκαιρο μικροπολιτικό κόστος.

Διαβάζω ότι το αντίτιμο των 45 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλει η Ferovialia είναι χαμηλό. Προσωπικά, δεν περίμενα να εισπράξουμε ούτε ένα ευρώ, θα προτιμούσα μάλιστα αντί για κάποιο αντίτιμο, το ελληνικό Δημόσιο να λάμβανε ακόμα πιο ισχυρές δεσμεύσεις για επενδύσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ελπίζω οι Ιταλοί να μην προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και να τολμήσουν να διεκδικήσουν το καλύτερο για την επένδυση τους. Θυμίζω ότι πριν τους Ιταλούς, προσπάθησε και ένας σημαντικός Έλληνας manager και μάλιστα τα κατάφερε, γι' αυτό και έπεσε θύμα της λαίλαπας της αναξιοκρατίας που καταστρέφει διαχρονικά τη χώρα...

Εύχομαι οι Ιταλοί να τα καταφέρουν εκεί που οι Έλληνες απέτυχαν παταγωδώς. Σε μια Ελλάδα που τα καρτέλ των ιδιωτικών μεταφορών κάνουν ό,τι θέλουν, ένας ισχυρός σιδηρόδρομος μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία και να μειώσει σημαντικά τα κόστη μεταφοράς για τους πολίτες.