ΟΧΙ στις εξεταστικές επιτροπές, ΝΑΙ στις εναλλακτικές πολιτικές

26.7.16


Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα αίτια που οδήγησαν στα capital controls και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου είναι εξαιρετικά ατυχής και κυρίως ικανοποιεί τα διάφορα γαλάζια ντόπερμαν.

Το μόνο αποτέλεσμα μιας τέτοια εξεταστικής επιτροπής θα είναι η σπατάλη χρόνου και ενέργειας των κομμάτων και των ΜΜΕ για ζητήματα αμιγώς πολιτικά, τα οποία και κρίθηκαν με τρόπο εμφατικό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η ανάδειξη των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αυξήσει τη δυναμική τους. Οι πολίτες γνώριζαν πολύ καλά τι ψήφιζαν και είναι αληθινά λίγοι αυτοί που εξαπατήθηκαν. Όλοι ξέρουμε ότι αυτοί που τώρα μας κυβερνούν είναι «ψεύτες», όπως γνωρίζαμε ότι κι αρκετοί από τους προηγούμενους ήταν «κλέφτες», χωρίς αυτές οι δυο παραδοχές να επηρεάζουν πάντοτε την τελική μας επιλογή στην κάλπη.

Οι πολίτες σήμερα ζητούν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση από την Αντιπολίτευση και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει, ιδιαίτερα από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν θα φέρουν τα ειδικά δικαστήρια την ανάπτυξη αλλά η ανάκτηση της εθνικής «κανονικότητας». Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.