Προεδρικές εκλογές Αυστρίας: Φαβορί πλέον ο ακροδεξιός υποψήφιος

29.8.16


Η επανάληψη των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία για τη χώρα αλλά και συνολικά για την Ε.Ε, μιας και αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος θα καταφέρει να επικρατήσει του υποψηφίου των Πρασίνων.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:
Πέντε εβδομάδες πριν από τον νέο επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου, ο ηττημένος του δευτέρου γύρου της 22ας Μαΐου, ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, φέρεται να προηγείται με ποσοστό 53%, έναντι 47% του αντιπάλου του και νικητή του δευτέρου γύρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, υποψήφιου τω Πράσινων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Osterreich και δημοσιεύεται σήμερα.
Ήδη σε μία πρώτη δημοσκόπηση για λογαριασμό της ίδιας εφημερίδας ακριβώς πριν από έναν μήνα, ο Νόρμπερτ Χόφερ προηγείτο με ποσοστό 52%, έναντι 48% του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
Ο νέος επαναληπτικός γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, κατέστη αναγκαίος έπειτα από την απόφαση που είχε λάβει την 1η Ιουλίου το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για ακύρωση και επανάληψη του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου.
Παράξενοι καιροί. Ποιος να μας το έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι κάπου στην Ευρώπη, σε έναν δεύτερο γύρο εκλογών θα είχε προβάδισμα ο ακραίος και όχι ο μετριοπαθής υποψήφιος...