Χάρις Αλεξίου: Αφελής πράξη το γάντι για τις καθαρίστριες, δεν περίμενα να το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

5.10.16


Σε μια κάπως απρόσμενη παραδοχή προχώρησε η Χάρις Αλέξιου καθώς σε συνέντευξης της στην Athens Voice δηλώνει ότι δεν έπρεπε να επιλέξει την πλατεία Συντάγματος για να τραγουδήσει για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:
Η πολιτική Αλεξίου. Αυτή η πλευρά της ήταν που την οδήγησε να φορέσει και τα κόκκινα γάντια της καθαρίστριας; Αυθεντική ή εσκεμμένη κίνηση; 
 «Α! Το γάντι αυθόρμητο αλλά και ωραίο. Κοίταξε, τη θεωρώ σήμερα μια αφελή πράξη, όχι για το γιατί αλλά για το πώς. Το να πάω να τραγουδήσω για κάποιους ανθρώπους που “διαδηλώνουν” το πρόβλημά τους το έχω κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνω βέβαια. Οι γυναίκες αυτές μου ζήτησαν να πάω να τραγουδήσω και το δέχτηκα. Δεν φαντάστηκα πως θα το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ λάθος που πήγα να τραγουδήσω για μια μερίδα απολυμένων γυναικών ούτε με νοιάζει η κακόβουλη κριτική – έχω μέσα μου τη δική μου φωνή δικαιοσύνης που με ησυχάζει. Αλλά, βρε παιδί μου, δεν έπρεπε να πάω στο Σύνταγμα. Λειτουργώ αυθόρμητα και καμιά φορά και παρορμητικά. Μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με συναυλίες φιλανθρωπικού τύπου είμαι πολύ προσεχτική πλέον, γιατί έχουν δει κι εκεί τα μάτια μου...» Είστε πιο «πονηρεμένη» σήμερα; «Αναμφίβολα. Μη με ρωτήσεις τώρα να σου πω και για τα κανάλια – δεν θα πω τίποτα. Έχω δει και πολύ “House of Cards” και μάλλον βοήθησε κι αυτό» (γέλια).
Με τεράστιο σεβασμό στην ίσως πιο σημαντική ερμηνεύτρια της Μεταπολίτευσης, μου είναι λίγο δύσκολο να δεχθώ ότι υπάρχει τόση αθωότητα στις μέρες μας. Τουλάχιστον την τιμά που αναγνωρίζει δημόσια ότι έκανε κάτι λάθος.