Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, ο Ερντογάν δεν αντιμετωπίζεται με...ερντογανισμούς

8.12.16


Με τις πλάτες της Αριστεράς και συχνά με τη Χρυσή Αυγή στο πλάι του, ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να ζει το εθνικιστικό όνειρο του εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Οι σημερινές δηλώσεις του στον Real Fm είναι κάτι παραπάνω από διπλωματικά ανεύθυνες. 

Το αν ο Ερντογάν είναι ή όχι ένας στυγνός δικτάτορας είναι κάτι που αφορά κυρίως τους Τούρκους πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων εξακολουθούν να στηρίζουν το AKP, το κόμμα που ίδρυσε ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας. Αντίστοιχα, θα μας φαινόταν φοβερά άκομψο αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έλεγε δημόσια ότι ο Τσίπρας είναι ένας ανεύθυνος λαϊκιστής που διέλυσε τη χώρα του.

Θέλω να θυμίσω σε όσους πιθανώς το ξεχνούν ότι η Ελλάδα ανήκει ιστορικά, θεσμικά και πολιτισμικά στη Δύση και σε κάθε εθνική διεκδίκηση της από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, έχει στο πλευρό της το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε ανατολίτικες λογικές εθνικιστικών ανταγωνισμών.

Είναι ανεπίτρεπτο για μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση να ασκεί εξωτερική πολιτική με γηπεδικούς όρους κι εκτιμώ ότι κακώς το υπουργείο Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα δεν καλεί τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει στην τάξη τον υπερφίαλο υπουργό του.

Η Παραπολιτική επιμένει ότι ποτέ δεν είναι αργά για τη διακοπή της ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ψεκασμένης Ακροδεξιάς, ποτέ δεν είναι κακή ιδέα να μπαίνει το εθνικό συμφέρον πάνω από στενόμυαλους μικροπολιτικούς υπολογισμούς.