Τουλάχιστον ο Μπαλτάκος πήγε σπίτι του, δεν μας έκανε μαθήματα περί Δημοκρατίας

12.12.16


Ήταν σαφές εδώ και καιρό ότι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της ανοχής της Χρυσής Αυγής αλλά μάλλον κανείς δεν περίμενε να επιχειρηματολογήσει δημόσια για κάτι τέτοιο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σε συνέντευξη του στη Βραδυνή της Κυριακής, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε:
Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.
Μετά τις αντιδράσεις, προχώρησε στην παρακάτω διευκρινιστική δήλωση:
«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται».
Ο κ. Παρασκευόπουλος μας δουλεύει και μάλιστα μέσα στα μούτρα μας. Η αρχική δήλωση του δεν αφορούσε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που πράγματι δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, αλλά το κόμμα Χρυσή Αυγή. Γι' αυτό και η διευκρινιστική δήλωση του απευθύνεται σε ηλίθιους και μόνο.

Το κόμμα Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια συμμορία νεοναζιστών που αποδεδειγμένα έχει προχωρήσει σε σειρά εγκληματικών ενεργειών, χωρίς να έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια. Θυμίζω μάλιστα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει και την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία Φύσσα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος θα έπρεπε αυτονόητα να έχει τεθεί εκτός Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα θα έπρεπε να ξεκινήσει μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα που θα εξηγούσε γιατί επί των ημερών του στο υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώθηκαν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εποχή της «αθωότητας» τελείωσε.