Μήπως οι «απεργοί» των ΟΤΑ πληρώνονται κανονικά;

28.6.17


Φίλοι που ασχολούνται με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μου συνέστησαν να διαβάσω με προσοχή τις ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι «απεργοί» να μην απεργούν και τόσο.

Πράγματι, μια προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών δείχνει ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει επιλέξει έναν τέτοιο τρόπο κινητοποιήσεων που ίσως να επιτρέπει στους «απεργούς» να πληρώνονται κανονικά τις περισσότερες μέρες.

Να τι αναφέρεται στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:


Όπως μου εξηγούν, αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι ομάδες συνδικαλιστούν έχουν καταλάβει τα αμαξοστάσια των δήμων και τους ΧΥΤΑ κι ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, χτυπάνε την κάρτα προσέλευσης τους αλλά δεν εργάζονται γιατί ο χώρος εργασίας τους τελεί υπό...κατάληψη. Κάποιες μέρες δηλώνουν «στάση εργασίας» κι όχι απεργία, το οποίο θεωρητικά σημαίνει ότι χάνουν το μισό μεροκάματο εκείνης της μέρας, μόνο όμως αν δώσει σχετική εντολή ο δήμαρχος -με τους περισσότερους να διστάζουν.

Αν διαβάσετε προσεκτικά την παραπάνω ανακοίνωση, θα δείτε ότι αυτή την εβδομάδα η μόνη μέρα απεργίας είναι η Πέμπτη, δηλαδή μόνο όσοι δηλώσουν ότι απεργούν την Πέμπτη, θα χάσουν το μεροκάματο της Πέμπτης. Κατά τα λοιπά, πληρώνονται κανονικά και φυσικά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις...

Δεν είμαι σε θέση να ελέγξω αν τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους δήμους της χώρας αλλά γνωρίζω με βεβαιότητα ότι αυτό συμβαίνει σε αρκετούς δήμους της Αττικής αλλά και της περιφέρειας.

Μάλλον το τέλος της Μεταπολίτευσης αναβάλλεται ξανά...