Αν η Ηριάννα ήταν «ράφτρα μες στην Κοκκινιά», θα συζητούσαμε σήμερα με το ίδιο πάθος γι'αυτήν;

19.7.17


Πέρα από την τεράστια κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στη Δικαιοσύνη, υπάρχει και κάτι ακόμα που βρίσκω ενδιαφέρον στη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει για κάποια Ηριάννα που ίσως βρίσκεται άδικα στη φυλακή: η εμμονή σε νομικά αδιάφορες πληροφορίες για τη ζωή της.

Η Ηριάννα που διώκεται απλώς γιατί είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο κατηγορούμενο. Η Ηριάννα που είναι ακαδημαϊκός. Η Ηριάννα που είναι καλή κοπέλα. Η Ηριάννα που αγαπάει το διάβασμα και τα βιβλία. Η Ηριάννα που έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της. Η Ηριάννα που συμπτωματικά έχει τόσο ποιητικό όνομα που είναι...ταμπού να αναφέρει κανείς και το επώνυμο της.

Αν μιλάμε σοβαρά και δεν κυνηγάμε απλά τα like ρομαντικών ψυχών στο Facebook, η διαρκής παράθεση όλων των παραπάνω ιδιοτήτων της Ηριάννας είναι εκπληκτικά γελοία και φανερώνει προτιμήσεις που μοιάζουν σχεδόν ρατσιστικές. Εκτός κι αν τελικά όλοι δουλεύουν για τον Άδωνι και τον κάθε Άδωνι που βλέπει παντού το φάντασμα της...ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.

Αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τη μάχη για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης από το πρόσωπο της Ηριάννας. Το αν τη λένε Ηριάννα και είναι ακαδημαϊκός ή τη λένε Μαριγώ και είναι «ράφτρα μες στην Κοκκινιά» θα έπρεπε να μας είναι τελείως αδιάφορο.

Όταν γράφεις ότι «αααααααααααχ, διώκουν την καλή την Ηριάννα με το λαμπρό μελλόν», κάπου λίγο υπονοείς ότι αν την έλεγαν Τασούλα και ήταν οδηγός ταξί, δεν θα σε ενδιέφερε και τόσο ο αγώνας της απέναντι σε ένα πιθανώς άδικο και εκδικητικό σύστημα Δικαιοσύνης. Υποτίθεται ότι υπέρ της αθωότητας της Ηριάννας ζητάμε η Δικαιοσύνη να είναι τυφλή, δεν γίνεται να της ζητάμε να διάκειται θετικά υπέρ της επειδή δείχνει εκτός των άλλων να είναι και αξιόλογη επιστήμονας.

Όταν δίνουμε αγώνες μονάχα υπέρ εκείνων που μας μοιάζουν, δεν μοιάζουμε προοδευτικοί αγωνιστές. Μοιάζουμε ίδιοι με αυτούς που κοροϊδεύουμε και κυρίως τους κάνουμε τη χάρη.

Υ.Γ Το σχόλιο προφανώς δεν αφορά την ίδια την Ηριάννα.