Με το συμπάθειο κιόλας αλλά δεν σας φταίει η Εκκλησία που είστε κότες

9.10.17


Τη γνώμη μου για εκείνους που συμφωνούν με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αλλά περιμένουν να τους αποθεώσουμε πρώτα, την κατέγραψα εδώ. Υπάρχουν όμως και μερικοί άλλοι.

Αναγκαία διευκρίνιση: σέβομαι απόλυτα όσους διαφωνούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και που συνολικότερα έχουν μια διαφορετική άποψη για την ομοφυλοφιλία, την ιθαγένεια κ.α. Διαφωνώ απόλυτα μαζί τους, θεωρώ ότι κάνουν λάθος αλλά τους αναγνωρίζω ότι δεν κοροϊδεύουν. Αυτά πιστεύουν, αυτά λένε.

Δεν σέβομαι όμως καθόλου αυτούς που μυξοκλαίνε για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας σε κάθε τέτοιο νομοσχέδιο. Αυτή είναι η Εκκλησία και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν είναι καν δουλειά των πολιτικών να την αλλάξουν. Αυτή είναι η Εκκλησία στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες. Γι' αυτό και η γνώμη της είναι επί της αρχής ΑΔΙΑΦΟΡΗ, όχι σωστή ή λανθασμένη.

Αν περιμένεις τη στήριξη της Εκκλησίας για να στηρίξεις τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων, είσαι απλά υποκριτής. Αν περιμένεις να μην βάλει πολύ τις φωνές η Εκκλησία για να υπερψηφίσεις, είσαι απλά ένας δειλός. Δεν φταίει η Εκκλησία που είναι συντηρητική για το ότι δεν μπορείς να τα έχεις με όλους καλά, φταίει που πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να τα έχεις με όλους καλά.

Αν έχεις εκλεγεί παίζοντας το πιστό χριστιανόπουλο, μην περιμένεις να σε λυπηθώ τώρα που η Εκκλησία σου τραβάει το αυτί. Πολύ καλά σου κάνει. Μην κλαίγεστε άλλο, κουράσατε.