Δεν υπάρχει «δεν πρέπει να γίνει δεύτερος γύρος», υπάρχει «γουστάρω Φώφη με χίλια»

14.11.17


Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, με μπροστάρη τον Σταύρο Θεοδωράκη, γίνεται μια προσπάθεια να αλλάξουν οι κανόνες της Δημοκρατίας αλλά και των...μαθηματικών, δηλαδή να παρουσιαστεί το 41% της Φώφης Γεννηματά ως 50%+1.

Την άποψη αυτή εκφράζει ένα μεγάλο μέρος της ηγεσίας του Ποταμιού (tweet Θεοδωράκη, Τσιόδρας, Δανέλλης κ.α), ένα μικρό μέρος των υποστηρικτών του Γιώργου Καμίνη και διάφοροι άλλοι ανθυποπαραγοντίσκοι των social media.

Επειδή δεν θα μας τρελάνετε όλους, τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει «δεν πρέπει να γίνει δεύτερος γύρος», αυτά είναι γελοιότητες και παρόλο που κάποιοι μοιάζετε πραγματικά τόσο πολιτικά αναλφάβητοι, δεν είστε. Υπάρχει «θέλω Φώφη».

Θέλω Φώφη, τα μικροσυμφέροντα μου εξυπηρετούνται καλύτερα από τη σημερινή μίζερη στασιμότητα του χώρου. Θέλω Φώφη που με αφήνει να κρατήσω και την κοινοβουλευτική ομάδα μου, θέλω Φώφη που μπορεί να μου δώσει και καμιά καρεκλίτσα. Γιατί μπορεί να καταδικάζω τον παλαιοκομματισμό και τους μηχανισμούς αλλά την καρεκλίτσα μου την αγαπώ.

Σε κάθε περίπτωση, ντροπή σας.


Update: Η αποψινή ανακοίνωση του Ποταμιού είναι καλοδεχούμενη, ακόμα κι αν βγήκε κυρίως μετά το τρελό αλλά δίκαιο κράξιμο.