Βορίδης: Έχουμε πιο άφθαρτα πρότυπα από τον Μητσοτάκη, πνευματικός πατέρας μας ο Ιωάννης Μεταξάς

4.10.18


Τα 44 χρόνια της κλείνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, γι'αυτό και μοιάζει ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ να σταθεί κανείς στα πρότυπα των ηγετικών στελεχών της.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης πολιτικής εφηβείας του, η οποία κράτησε μέχρι τα 43 του χρόνια, όταν και εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης συνήθιζε να εξηγεί την αποστροφή του σε ιστορικούς αρχηγούς του κόμματος όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Το 2004, σε ηλικία 40 χρονών, ο Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει τα παρακάτω, σε συνέντευξη του στις «Ελληνικές Γραμμές», αφήνοντας υπονοούμενα μάλιστα και για τον Γιώργο Καρατζαφέρη!
-Ποιούς θεωρείτε εσείς πνευματικούς σας πατέρες;

Μα φυσικά τους αγωνιστές του ʽ21, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τους οπλαρχηγούς, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Παύλο Μελά, τον Ιωάννη Μεταξά και πολλούς άλλους. Δόξα τω Θεώ εμείς οι Έλληνες εθνικιστές έχουμε μακράν πιο καλά και άφθαρτα πρότυπα, από τον Μητσοτάκη και τον Αβέρωφ... Δεν είναι δυνατόν το Πατριωτικό Κίνημα, το οποίο αυθεντικά εκφράζεται από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, να στηρίξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον κ. Μητσοτάκη. Οι πατριώτες θα ήθελαν να δουν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα έναν άνθρωπο με πεντακάθαρο βιογραφικό σημείωμα και εμφορούμενο από πατριωτικές ιδέες.

Αν θέλουμε, όμως, να αρθρώσουμε σοβαρό και κριτικό λόγο κόντρα στο πολιτικό σύστημα που ταλαιπωρεί τους Έλληνες και τον Ελληνισμό, δεν μπορούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή για το ποιο υπουργείο θα πάρουμε... Το πρώτο πράγμα που θα εξέταζε ένας σοβαρός και καθαρός πολιτικός μηχανισμός είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης που ζητάει την «στήριξη» των εθνικιστών. Αν αρχίζεις τα ιδιοτελή παζάρια είσαι ασυνεπής με τους ψηφοφόρους σου. Ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να ακυρώσει μια - εύλογη - υποψία που υπάρχει για το πρόσωπό του και τον βαραίνει μια και προέρχεται από τα σπλάχνα του πολιτικού συστήματος, μην ξεχνάμε πως το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, το κανάλι, του το παραχώρησε ο ίδιος ο Κώστας Μητσοτάκης.