Πρώην υπουργός Πολιτισμού ΠΓΔΜ: Tα μνημεία του Γκρουέφσκι κατέστρεψαν την πόλη, να κατεδαφιστούν

16.10.18


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Zlatko Teodosievski, ο οποίος και περιγράφει την καταστροφή της πόλης των Σκοπίων από τους «βαρβάρους» του VMRO.

Μιλώντας στο Balkan Insight, ο Teodosievski, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής της κυβέρνησης Ζάεφ για την αναθεώρηση του project "Σκόπια 2014", εκτιμά ότι τα περισσότερα από τα μνημεία της εποχής Γκρουέφσκι αποτελούν πολεοδομικά αυθαίρετες κατασκευές και πρέπει να κατεδαφιστούν.

Τονίζει μάλιστα ότι η πόλη δεν χρειαζόταν την επινόηση καμίας νέας ιστορίας καθώς είχε τη δική της την οποία «οι βάρβαροι» κατέστρεψαν. Σημειώνει ότι σήμερα η πόλη των Σκοπίων είναι χειρότερη και από ένα βιβλίο κόμικ, μιας και ένα βιβλίο κόμικ είναι κάτι αρκετά σοβαρό.

Εξηγεί μάλιστα ότι όλες οι εισηγήσεις της επιτροπής στην οποία είναι μέλος καταλήγουν στο ότι οι κατασκευές αυτές πρέπει να κατεδαφιστούν, καλώντας την κυβέρνηση Ζάεφ να αγνοήσει το όποιο οικονομικό κόστος και να προχωρήσει κανονικά στο γκρέμισμα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση όσων σας είχε μεταφέρει η Παραπολιτική από την πόλη των Σκοπίων τις μέρες του δημοψηφίσματος.