Παράκληση προς το ΣΚΑΙ: Κάποιος μητροπολίτης να μας πει αν πρέπει να μείνει ο Σκίμπε στην Εθνική;

19.10.18


Σε μια εποχή που όλοι βρίζουν το ΣΚΑΙ, νιώθω την ανάγκη να πάω κόντρα στο ρεύμα και να συγχαρώ το κανάλι του Φαλήρου για το καινοτόμο τηλεοπτικό προϊόν που μας προσφέρει.

Εδώ και μήνες, το ΣΚΑΙ επινοεί από την αρχή τον εαυτό και δημιουργεί μια αληθινά πρωτοποριακή πρωινή ενημέρωση, με τη συμμετοχή του κλήρου και του στρατού. Από τα πάνελ του παρελαύνουν καθημερινά ανώτατοι κληρικοί και απόστρατοι, σε ένα τηλεοπτικό προϊόν που φαίνεται ότι χτίζει πάνω στην παράδοση εκπομπών όπως «Το Αρχονταρίκι» και το «Αρετή και Τόλμη».

Για παράδειγμα, χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κρίθηκε κατάλληλος και θεματικά αρμόδιος να σχολιάσει την παραίτηση Κοτζιά, με τους παρουσιαστές όμως να διστάζουν να ζητήσουν τη γνώμη του για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Νομίζω ότι στο ΣΚΑΙ πρέπει να προχωρήσουν ακόμα πιο τολμηρά. Ενδεικτικά, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε ποια είναι η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας για την παραμονή Σκίμπε στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου. Θα μπορούσε επίσης κάποιος απόστρατος να αποφανθεί περί του αν βγαίνει η σεζόν με μόνο τον Λεκαβίτσιους πίσω από τον Καλάθη ή αν θα πρέπει η Πανάθα να κινηθεί γρήγορα για την απόκτηση Αμερικανού γκαρντ.

Η πρόοδος της ελληνικής τηλεόρασης απαιτεί τέτοιου τύπου πειραματισμούς. Τολμήστε!