Χαρίσατε το Πολυτεχνείο στους μπαχαλάκηδες και τώρα σας δέρνουν, τι έκπληξη!

17.11.18


Αν έχεις σπουδάσει στην Αθήνα και έχεις έστω και λίγο ασχοληθεί με «τα κομματικά» της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, πρέπει πραγματικά να κάνεις υπεράνθρωπη προσπάθεια για να σε συγκινήσει το...δράμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάστηκαν χθες στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μια τέτοια συναισθηματική αντίδραση είναι φυσικά λανθασμένη. Ούτε για μια στιγμή δεν πρέπει κανείς να υποκύψει στον πειρασμό του «καλά τους έκαναν» γιατί έτσι ανοίγει πραγματικά το κουτί της Πανδώρας για τη Δημοκρατία. Η διαχρονικά γελοία εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει τη βία μόνο υπό την επιφύλαξη 500 αστερίσκων δεν πρέπει να θολώνει την κρίση των υπολοίπων.

Λυπάμαι πραγματικά για τους προπηλακισμούς εναντίων των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων ρίσκαραν τα πάντα κάποτε για να αντισταθούν στη Δικτατορία. Τους καλώ όμως να αναλάβουν μια ευθύνη μετά από αυτό πους τους συνέβη. Την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης του νέου ΣΥΡΙΖΑ και των πολλών έξαλλων στελεχών του.

Για χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ απολάμβανε τους προπηλακισμούς των μπαχαλάκηδων εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Για χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε εύλογο να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις, λες και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα αποδοκίμαζαν απλοί άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές κι όχι επαγγελματίες μπαχαλάκηδες. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια ευθύνη για τον σημερινό ευτελισμό του εορτασμού του Πολυτεχνείου, για τη μετατροπή της σημερινής σπουδαίας μέρας σε ένα φεστιβάλ τυφλής βίας στο αστικό τοπίο.

Η λύση για να μην προπηλακίζουν τα στελέχη σου είναι να μην συμφωνείς ποτέ και με κανέναν προπηλακισμό. Ως κυβερνώσα Αριστερά, η λύση είναι να μην άγεσαι και φέρεσαι από βλακώδεις ιδεοληψίες που αντιμετωπίζουν τον Ρουβίκωνα ως μια παρέα καλών αλλά παραπλανημένων παιδιών αλλά να επιβάλεις τον νόμο και την τάξη. Γιατί αν δεν το κάνεις εσύ όπως πρέπει, θα το κάνει μια σκληρή δεξιά διακυβέρνηση με τρόπο αποκρουστικό.

Αν μετά και τον προπηλακισμό τους κατάλαβαν ότι το τέρας που εξέθρεψαν είναι πια ανεξέλεγκτο και δεν πιάνεται φίλος, ίσως υπάρχει ελπίδα κάτι να αλλάξει. Αν όμως του χρόνου τέτοια μέρα, πιθανότατα από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης, αρχίσουν πάλι τα «ναι μεν αλλά», τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους...