Η μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία ήρθε, ας έρθει τώρα και η...μεγάλη ψυχραιμία

30.5.19


Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές της Κυριακής είναι καθαρή και τόσο μεγάλη, που είναι ουσιαστικά δεδομένο ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η ευρεία επικράτηση έναντι του κόμματος που την είχε κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές προσφέρει μια ευκαιρία στην κεντροδεξιά παράταξη να ηρεμήσει, να ξεπεράσει τις ανασφάλειες της και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με όρους σοβαρότητας και μετριοπάθειας.

Ο εκλογικός θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας δεν αλλάζει τίποτα στην αξιολόγηση μας για το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο της προεκλογικής καμπάνιας της. Κοτερολογία, fake news για την οικογένεια Τσίπρα, κραυγές για τις Πρέσπες και διαδοχικές επικοινωνιακές γκάφες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα μεν αλλά οι εντυπώσεις μένουν.

Για το καλό του τόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να ανακτήσει την ψυχραιμία του, να πάψει να «τσιμπάει» στις προβοκάτσιες της απέναντι πλευράς, να πάψει παριστάνει κάτι που δεν είναι (και δεν χρειάζεται να γίνει) και να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις πτέρυγες του κόμματος του για το ποιος κάνει κουμάντο.

Το ότι μετεκλογικά ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται στα τηλεπαράθυρα ως κήρυκας των χαμηλών τόνων, των μη προσωπικών επιθέσεων και του πολιτικού πολιτισμού (!), αποτελεί μια κάποια ένδειξη ότι στη Νέα Δημοκρατία κατανόησαν ότι τώρα δεν είναι η ώρα για «νταηλικία».