Αποπροσανατολισμός

12.3.08

"Ο Σαρακατσάνος ΠΡΟΕΔΡΟΣ της δημοκρατίας."

"Ποιος Ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι 2010, που θ' αλλάξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σήμερα πάντως, αν γινόταν αλλαγή ένας σοβαρός υποψήφιος θα ήταν ο νυν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Τιμώντας τον κ. Σουφλιά η Ελληνική Βουλή, θα τιμήσει παράλληλα και όλους τους Σαρακατσάνους της πατρίδας μας.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Σαρακατσάνων είναι ο καλός χειρισμός της γκλίτσας .Τα προσεχή χρόνια ίσως τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας θα την χρειαστούν…για τις πλάτες κάποιων."
Από Π.Ε.



Η παραπάνω δημοσίευση του troktikou αποτέλεσε την αφορμή για το άρθρο που ακολουθεί.
Από το πουθενά , κυριολεκτικά και μεταφορικά , διαβάσαμε το συγκεκριμένο κείμενο ανάμεσα στις υπόλοιπες ειδήσεις του αξιόλογου blog.
Και μας φάνηκε κομματάκι άσχετο.
Πως ένα ενημερωτικό blog μπορεί να δημοσιεύει τέτοια κείμενα ;
Ποιόν βοηθούν και ποιός είναι ο εμπνευστής ;

Δεν έχουμε κατι με το troktiko.
Απλά :

Η εμφάνιση του press-gr δημιούργησε μια νέα ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που επέλεξαν το συγκεκριμένο blog και κατ ΄επέκταση τα blogs για την καθημερινή ενημέρωση τους.
Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό Τύπο , τα blogs είτε μέσω σχολίων είτε μέσω e-mail παρέχουν τη δυνατότητα σχολιασμού της επικαιρότητας από τους σιωπηλούς πρωταγωνιστές της , δηλαδή τους πολίτες , οι οποίοι φυσικά είναι αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Μετά την υπόθεση των υποτιθέμενων εκβιασμών μέσω του press-gr , τα μέλη αυτής της κοινότητας άρχισαν να αναζητούν νέα και φρέσκα blogs για να καλύψουν το κενό του press-gr.
Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε σιγά-σιγά το troktiko , το koyrdistoportocali , η Παραπολιτική και πολλά άλλα αξιόλογα ιστολόγια που είδαν τις επισκέψεις τους να αυξάνονται ραγδαία μετά την πτώση του press-gr.

Δυστυχώς όμως , η περιπέτεια των συντελεστών του press-gr δεν ήταν αρκετή για να καταλάβουν κάποιοι ποιός είναι ο ρόλος των blogs και ιδιαίτερα αυτών που διαφημίζονται ως ενημερωτικά.

Είδαμε λοιπόν πολλές δημοσιεύσεις που έδιναν εντολή σε πολιτικά πρόσωπα να παραιτηθούν ή να προχωρήσουν στην τάδε κίνηση ή να διώξουν τον τάδε συνεργάτη τους κτλ.
Αυτή είναι η δουλειά ενός ενημερωτικού blog ;
Να προτείνει πρότυπα συμπεριφοράς ;

Είναι άλλο πράγμα να γράφεις την άποψη σου και άλλο να "διατάζεις".
Σκάνε οι δημοσκοπήσεις και αρχίζουν : "Φύγε Γιώργο" , "Έλα Βαγγέλη" , "Φύγε Αλέκα" , "Έλα Λιάνα " , "Απαράδεκτη η απεργία " κτλ

Γιατί ;
Γιατί καταντήσαμε τα blogs χειρότερα από τις φυλλάδες των παραδοσιακών συγκροτημάτων ;
Γιατί προδίδουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έστρεψαν την πλάτη τους στις εφημερίδες της διαφθοράς και της διαπλοκής και εμπιστεύτηκαν τα blogs ;
Γιατί γέμισε η blogoσφαιρα blogs-παπαγαλάκια ;
Γιατί υπάρχει το blog που στηρίζει τον Θέμο , το blog που στηρίζει τον Τριανταφυλλόπουλου , το blog που στηρίζει τον Κουρή κτλ... ;

Σκατά τα κάναμε.

Υ.Γ Δεν διεκδικούμε το ρόλο της αυθεντείας για τα blogs.Απλά ελφράζουμε μια άποψη...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ