Σαμούρης Γεώργιος , ετών 23

17.11.08


Ο Γιώργος Σαμούρης δολοφονήθηκε στα πέριξ του Πολυτεχνείου , στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ζωσιάδων.

Διαβάζουμε σε εφημερίδες της εποχής :

Ολάνθιστη Γιώργο μας , η σκέψη σου από εθνικά ιδανικά , ίδια σαν του πατέρα σου , αγκαλιάστηκε εκείνον τον ηρωϊκό Νοέμβρη με των άλλων συμφοιτητών σου , για να καταλύσετε την τυραννία της ωραίας αδούλωτης πατρίδος μας . Να διαλύσετε το σκοτάδι της . Να διώξετε τη δυσοσμία και την μπόχα που την ντρόπιαζαν.

Έντρομοι οι σφετεριστές των ιερών και οσίων του Έθνους κτύπησαν άναντρα . Πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας με άλικο και φλογερό αίμα , αίμα Ελληνικό . Σαν το δικό σου Γιώργο μας , το αίμα .

Σε όλες τις ώρες αναμιμνήσκονται οι Έλληνες τους ήρωες και μάρτυρες της φυλής τους . Μα περισσότερο σε ώρες χαράς , λυτρωμού , ανάσταση . Σαν τούτες που ζει τώρα η Ελλάδα . Και που ένας από τους μάρυτρες - συντελεστές της στάθηκες και εσύ...

Γιώργο Σαμούρη , Αιωνία σου η δόξα και τιμή

Ο Γιώργος Σαμούρης ήταν πτυχιούχος της Παντείου και φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Ήταν γιος και αδελφός γιατρού και άνηκε σε μια από τις γνωστές οικογένειες των Πατρών . Δεν επιτράπηκε η κηδεία του και όσοι επιχείρησαν να παραστούν κατά την ταφή στο Α' Νεκροταφείο Πατρών , καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς . Ολόκληρο το τετράγωνο της οδού Αράτου όπου βρισκόταν η πατρική του κατοικία βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών και στρατιωτών για αρκετές μέρες.