Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

6.1.09


«Είναι βέβαιο ότι, όπως και όλοι οι Έλληνες, οι νησιώτες του Αιγαίου θέλουν ένα ειρηνικό μέλλον με τους γείτονές μας. Το μέλλον όμως αυτό δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

»Δυστυχώς πρέπει να επαναλάβω κάτι που έχω πει και στο παρελθόν: Ότι ο πυρήνας του προβλήματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκεται στον καθοριστικό ρόλο του τουρκικού στρατού στην πολιτική της γειτονικής χώρας»

«Η Ελλάδα θέλει στέρεες γειτονικές σχέσεις με την Τουρκία. Θέλει οι επενδύσεις και στις δύο χώρες να κατευθύνονται στην πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού και φίλου τουρκικού λαού και όχι σε εξοπλισμούς.

»Και προσβλέπουμε πάντα σε μια αλλαγή αντίληψης της τουρκικής ηγεσίας για τα «ζωτικά» της συμφέροντα και στην υιοθέτηση των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων αρχών, όσον αφορά τις συμπεριφορές που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις ανάμεσα σε κράτη»

Ο Κάρολος Παπούλιας συμπλήρωσε ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο για τον τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η Αγκυρα να «δημιουργεί μια σειρά από αδιανόητες και παράλογες προκλήσεις. Όπως η συστηματική πτήση στρατιωτικών της αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, πάνω και από το Αγαθονήσι»

Σχόλιο Παραπολιτικής :
Επιτέλους ένας πολιτικός τολμάει να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις...

Ο Κάρολος Παπούλιας επέλεξε το Αγαθονήσι λίγες μέρες μετά τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών χωρίς να έχει ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο βρέθηκε προ εκπλήξεως...

Οι σχέσεις Παπούλια-Καραμανλή δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει όλο και πιο συχνά και οι εύστοχες τοποθετήσεις του κλέβουν τις εντυπώσεις...

Την ώρα που ο Παπούλιας βρισκόταν στο Αγαθονήσι , ο πρωθυπουργός ήταν στην ακριτική Ραφήνα...