Τατούλης εφ ' όλης της ύλης

26.1.09


Δυναμική φαίνεται ότι είναι η επιστροφή του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Τατούλη στην πολιτική επικαιρότητα καθώς σήμερα δημοσιεύεται συνέντευξη του στα ΝΕΑ ενώ ταυτόχρονα ανανέωσε και το προσωπικό του blog...

Στο στόχαστρο του βρέθηκε και πάλι η Νέα Δημοκρατία και η τωρινή της ηγεσία τονίζοντας χαρακτηριστικά :

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κυβερνά πέντε χρόνια. Για αυτά τα χρόνια οι ευθύνες τής αναλογούν. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε κρίσιμο ζήτημα να ψελλίζουμε «mea culpa». Ο λαός που εμπιστεύθηκε δύο διαδοχικές φορές τη Ν.Δ. και αγάπησε τον Καραμανλή όσο κανέναν άλλο πολιτικό στην ιστορία της παράταξης, δεν μας έδωσε την εντολή να απολογηθούμε και να κάνουμε αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε, αλλά για να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε. Καλή η αυτομαστίγωση, αλλά όταν είναι ανέξοδη και αδιέξοδη καταλήγει κοροϊδία.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του σε ερώτηση αναγνώστη της εφημερίδας σχετικά με τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού φιλελεύθερων δυνάμεων :

Θέλει θάρρος να εγκαταλειφθεί η ασφάλεια της αγέλης. Όσο νιώθει κανείς μέλος μιας ομάδας μπορεί να περιμένει το κοκαλάκι που θα του πετάξει η εξουσία για να εξασφαλίσει τη σιωπή, την ανοχή και την υποστήριξή του. Είμαι ωστόσο βέβαιος ότι σε αυτήν την κρίση που περνά σήμερα το πολιτικό σύστημα οι πολίτες δεν έχουν πει την τελευταία λέξη. Πάντως, σε όσους περιμένουν να τελειώσει το πολιτικό σύστημα μόνο του, όταν φθάσει η κατάσταση στον πάτο του βαρελιού, έχω άσχημα νέα. Στο πηγάδι του πολιτικού ευτελισμού δεν υπάρχει πάτος. Οπότε, πρέπει να βρεθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα σταματήσουν την κατρακύλα.

Ενώ για τις επόμενες κινήσεις του τόνισε :

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι τι θα κάνω εγώ... Στην πολιτική μου σταδιοδρομία- είμαι 20 χρόνια βουλευτήςπροσπάθησα να μην κάνω ποτέ εκπτώσεις στις θέσεις μου, αλλά κυρίως στον τρόπο που πολιτεύομαι. Με ελευθερία και θάρρος. Προτίθεμαι να παραμείνω στην πολιτική. Αλλά αυτό θα συμβεί με τους δικούς μου όρους. Συνεχίζω ασφαλώς να είμαι κάθετος στην άποψη ότι η Κεντροδεξιά είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις για τον τόπο. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η Ν.Δ. θα επαναπροσανατολιστεί στις δικές της δεσμεύσεις, τις αρχές και τις αξίες της.

Δύσκολα πάντως τα πράγμα για τον ανεξάρτητο βουλευτή καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να τον συμπεριλάβει στις τάξεις της και μάλλον θα μείνει χωρίς κάποιο αξίωμα...

Πρωτοφανές πάντως για τα ελληνικά δεδομένα να τα παρατάει κάποιος όλα στο όνομα των πιστεύω του...