Το Ινστιτούτο απάντησε(;), τα ερωτήματα παραμένουν

7.7.11

Μετά από δυο ημέρες πολλαπλών αναρτήσεων της Παραπολιτικής, το Υπ.Παιδείας επιχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με το Ινστιτούτο Νεολαίας με έναν τρόπο ελάχιστα πειστικό. Διαβάστε εδώ τη σχετική απάντηση.

Από την επίσκεψη της Υπουργού στο Ινστιτούτο Νεολαίας
Ξεκινώ την επαναδιατύπωση των ερωτημάτων που...εκκρεμούν από εκείνα που προκύπτουν μετά τη βολικά ασαφή ανακοίνωση του Ινστιτούτου:

1. Στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται:

Το έργο «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, είναι έργο συνεχιζόμενο, έχει ως αφετηρία υλοποίησης το 2007 και ως εκ τούτου η Εθνική Συμμετοχή περιορίζεται στα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία (80% Ευρωπαϊκοί πόροι και 20% εθνική συμμετοχή)

Συμπέρασμα; Το κράτος θα κληθεί να πληρώσει το 20% των εξόδων που θα προκύψουν από την πρόσληψη των 150 νέων συμβασιούχων. Όμως στην τελευταία παράγραφο τονίζεται:

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε ότι το έργο δεν αφορά δημιουργία νέων δομών στα πλαίσια του δημόσιου τομέα, δεν αφορά εθνικούς πόρους και δεν αφορά πρόσληψη προσωπικού με δαπάνη του δημοσίου.

 Προφανής η αντίφαση, προφανής και η διάθεση πρόχειρων απαντήσεων.

2. Στέκομαι στην πρόβλεψη της φράσης "σε κάθε περίπτωση" καθώς αναπαράγεται με όλο της θράσος της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας η αντίληψη "της Ευρώπης είναι τα λεφτά, μικρό το κακό". Συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με αυτή την άποψη;

3. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η επιλογή των στελεχών θα γίνει βάσει ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων"

Εδώ δεν πρόκειται για αντίφαση αλλά για ψεύδος. Στην προκήρυξη τονίζεται με σαφήνεια ότι διαδικασία της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί με κατ' ιδίαν συνεντεύξεις:

4. Το ανώτερο όργανο του Ινστιτούτο Νεολαίας το οποίο και θα υπογράψει τις προσλήψεις είναι το Διοικητικό Συμβούλιο για τη στελέχωση του οποίου η Παραπολιτική έχει γράψει πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

α) Ο πρόεδρος Μιχάλης Γεώργακας υπήρξε διαπρεπές στέλεχος της λεγόμενης "ομάδας Καμά" στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στην ΠΑΣΠ. Είναι γνωστό ότι ο Παντελής Καμάς ανήκει στον "κύκλο" της Άννας Διαμαντοπούλου.

β) Το μέλος Γιώργος Μπάνος επίσης άνηκε στην ομάδα Καμά.

γ) Το μέλος Λουκάς Γερμανός συνεργάζεται με την εφημερίδα Free Sunday του Γιώργου Κύρτσου κι όλως τυχαίως τα έντυπα Free Sunday και City Press του Γιώργου Κύρτσου είναι τα μοναδικά στα οποία έχει επιλέξει να διαφημιστεί το Ινστιτούτο Νεολαίας. Περισσότερα εδώ.

δ) Η μητέρα άλλου μέλους του Δ.Σ υπήρξε πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία ενώ μετά τις εκλογές του 2009 κατέλαβε ανώτατη διοικητική θέση σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

5. Με σύμβαση ορισμένου χρόνου, προσελήφθη η Μιχαέλα Συμεωνίδη (εδώ), αναλόγων ενδοΠΑΣΟΚικών φρονημάτων αλλά και υποψήφιας τοπικής συμβούλου με το ΠΑΣΟΚ στον Γέρακα. Με ποια κριτήρια;

6. Εκτός όλων αυτών, μέλος του Δ.Σ είναι και μια κοπέλα γεννημένη το 1991. Είναι δυνατόν μια 20χρονη να μπορεί να κρίνει τους προς πρόσληψη συμβασιούχους; Είναι δυνατόν να ζητάμε από μια 20χρονη κοπέλα να υπογράψει διορισμούς;

Ελπίζω να μην θεωρούν στο Υπ.Παιδείας ότι έχουν απαντήσει με αυτή την ανακοίνωση. Περιμένω να εξηγηθούν και τα κριτήρια στελέχωσης του Διοικητικού Συμβουλίου από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Παιδείας.

28 σχόλια:

 1. Μπραβο ρε παραπολιτικη - σου βγαζω το καπελο!

  Μα δεν καταλαβαινουν οτι αυτα μας εφεραν εδω;;; Πως ζητανε απο εμας (ακομματιστους αλλα οχι απολιτικους ψηφοφορους) να αλλαξουμε ενω αυτοι συνεχιζουν την 'παραγκα';

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κρυβουν συνειδητα τη συνεντευξη.Αισχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειλικρινά μπράβο Παραπολιτικέ για τις συνεχείς αναρτήσεις. Έπρεπε όμως να συμβεί κάτι τόσο κραυγαλέο για να αναδειχθεί η ανάμιξη της "Αννούλας" στο εσωτερικό της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ? Χρόνια τώρα έχει στήσει τους μηχανισμούς της η εν λόγω κυρία. Όσο για την προκήρυξη, αρκεί που "έφυγε από τη μέση" ο Πανάρετος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σ' έχω κράξει άπειρες φορές αλλά μαγκιά σου που το αναδεικνύεις τόσο καθαρά και που επιμένεις. Συνέχισε. Μου έδωσες αφορμή να στείλω μέιλ στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα για να το αναδείξουν και με έγραψαν εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Θα τους ξαναστείλω, μπορεί να συγκινηθούν τα καλόπαιδα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προς 9:29 I couldn't agree more που λέμε κ στο χωριό μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το blog του "αποκαλυπτικού δελτίου" γιατί έχει "φιμωθεί" κ δεν έχει καμία αναφορά;;;;....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παραπολιτικέ εύγε, μπράβο και άξιος! Όποιου ξαναγράψει σε βιογραφικό "υποψήφιος διδάκτορας" να του ξεραθεί και να του πέσει! Πάρτο πρώτα ρε παλληκάρι κι έλα μετά να μας το κουνάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παραπολιτικέ,

  Respect

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπράβο και για την ανάδειξη και για την μετέπειτα αντιμετώπιση του θέματος!Ευχή βέβαια είναι να μη γίνεται αυτό επιλεκτικά...
  Ιδαιτέρως σοβαρό το θέμα και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά και ζητήματα ηθικής τάξεως! Βέβαια, ενόψη του επίμαχου νομοσχεδίου αναμένεται η υπουργός να δεχτεί ''χτυπήματα'', αλλά ...συν Αθηνά και χείρα κίνει! Ας πρόσεχε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να το πάρουν πίσω τώρα. Είναι απαράδεκτοι. Ευτυχώς που έκανε ο ΓΑΠ με τον Ραγκούση την διαύγεια και τα τσιμπάνε κάτι τέτοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 1. τα βιογραφικά τους φαίνονται οκ, παλιότερα ήταν μόνο κομματικοί τώρα τουλάχιστον είναι με σπουδές. Είδα από το google ότι η μικρούλα είχε επιλεγεί ως αριστούχος των πανελληνίων εξετάσεων. Είναι κακό να τη χτυπάμε, τόσο αυτή όσο και τη συμβασιούχο. Δεν είναι αυτές η πολιτική ηγεσία.

  2. η λίστα με τις καταργήσεις οργανισμών δεν είναι τελική. Κανείς δεν έχει ιδέα τι θα γίνει.

  3. συνήθως όταν καταργούνται οργανισμοί τα προγράμματά τους πάνε σε άλλους οργανισμούς. Δεν παύουν, ειδικά όταν πρόκειται για λεφτά Ε.Ε.

  4. αφού τα λεφτά είναι κυρίως ευρωπαϊκά καλώς τα παίρνουμε. Ας μάθουμε που πάει το 20% της εθνικής συμμετοχής. Είναι σε μισθούς ή σε υποδομές; Αν είναι το δεύτερο δεν πληρώνουμε κάτι.

  5. τα σχόλια δείχνουν τόσο εσωκομματικά μαχαιρώματα της ΠΑΣΠ όσο και μια διάθεση να χτυπηθεί η Διαμαντοπούλου λόγω μεταρρύθμισης.

  6. Στη διαύγεια βλέπω αντίστοιχες ιστορίες για πολλούς οργανισμούς. Επίσης, όλα έχουν γίνει νόμιμα. Γιατί τόσες αναρτήσεις ενώ πολύ λιγότερες για θέματα πολύ πιο καυτά; Έδειχνε αυτό το blog το ίδιο ενδιαφέρον όταν τα ίδια γίνονταν 2 ή 4 χρόνια πρίν; Ή ήταν αυτονόητα όλα εντάξει τότε, οι θέσεις περισσότερες και πιο πολύς κόσμος βολεμένος;

  7. Εφόσον το πρόγραμμα ισχύει από το '07 θα ήταν χαζό να πάψει- και ο κανόνας λέει ότι αυτά τα προγράμματα λίγο αλλάζουν γιατί αν συμβεί αυτό η Ε.Ε. ζητά πίσω τα λεφτά. Ούτε και ο ΑΣΕΠ είναι λύση - τι θα μας πούν οι του ΑΣΕΠ για επιχειρηματικότητα. Το θέμα είναι στο να γίνουν καλές προσλήψεις - υποκειμενικές αλλά με κριτήρια. Ας τους κρίνουμε αφού τις κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. 1. Την πρώτη πρόταση κάνω ότι δεν τη διάβασα. Για τη μικρούλα η ένσταση μου είναι συγκεκριμένη: δεν επιτρέπεται να της αναθέσουμε να επικυρώσει προσλήψεις.

  2. Δεν βλέπω κάποιο λόγο ύπαρξης του Ινστιτούτο Νεολαίας.

  5. Είμαι υπέρ της μεταρρύθμισης, δεν με αφορά το τι συμβαίνει εντός της ΠΑΣΠ.

  6. Εγώ δεν βλέπω αντίστοιχες ιστορίες για πολλούς οργανισμούς στη Διαύγεια. Το blog αυτό μάλλον το διαβάζεις πρώτη φορά...

  7. Διαφωνώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εγω θα πω οτι αυτη η κυβερνηση τελειωσε για μενα. Και δε με νοιαζει τι εκανε ο κουρασμενος. Το ποιον της Σεγκωλεν ειναι γνωστο στους παροικουντες την ιερουσαλημ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σε ο,τι αφορά πάντως τις ενστάσεις για...τη μικρούλα, απλά ας θυμηθούμε ότι η υπουργός διορίστηκε νομάρχης Καστοριάς από τον Ανδρέα σε ηλικία 26(!) ετών! Προφανώς έτσι... αξιοκρατικά!
  Υπερεκτιμημένη ως πολιτικός η κα Διαμαντοπούλου, με τις φιλότιμες προσπάθειες του ΔΟΛ εδώ και χρόνια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καλά, η απάντηση στο 7 που δίνει το κομματόσκυλο του 1:17 είναι για να γελάς από τα νεύρα σου. Τι λέει ο απίθανος ?? 'Ούτε και ο ΑΣΕΠ είναι λύση - τι θα μας πούν οι του ΑΣΕΠ για επιχειρηματικότητα'.

  Μάλιστα. Ενώ θα μας μιλήσει για επιχειρηματικότητα ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ βυσματικός φορέας όπου γλύφοντας κατουρημένες ποδιές και χάρη στην περίφημη συνέντευξη ξεσκίζονται να βολευτούν ημέτεροι για 2 χρόνια.

  Η επιχειρηματικότητά τους φτάνει μέχρι το σημείο του βολέματός τους και τώρα θα δώσουν και μαθήματα επιχειρηματικότητας σε ανθρώπους που παλεύουν να βρούνε δουλειά για 590 ευρώ (όσα πληρώνουν επιχειρήσεις πλέον, το λέω για να το ξέρουν τα παιδιά που θα μας μιλήσουν για επιχειρηματικότητα).

  Αντί να το βουλώσουν και να πάνε να φυτευτούν για 2 χρόνια στις θέσεις που τους χαρίζουν βγάζουν και γλώσσα από πάνω. Αρχικά σκέφτηκα πως δεν θα έπρεπε να σηκώσεις την απάντησή τους παραπολιτική γιατί προκαλεί. Τελικά καλά έκανες. Να φαίνεται η πρόκληση σε όλο της το μεγαλείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μπράβο κι από μένα Παραπολιτική.

  Απορώ με τι μούτρα θα στηρίξει μετά το νέο νόμο πλαίσιο στα πανεπιστήμια η κ. Διαμαντοπούλου, που (μεταξύ άλλων) έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα στους διορισμούς ημετέρων μελών ΔΕΠ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Λόγω φιλικής σχέσης με εμπλεκόμενο άτομο στα της ΓΓΝΓ, γνωρίζω ότι το ΙΝ δημιουργήθηκε το '07, για να απορροφήσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δεν μπορούσε η Νεα Γενιά. Δηλαδή ξεκίνησε ως ο διαχειριστικός της φορέας. Σε πρώτη φάση εκεί έγινε ένα ακραίο παραμάγαζο της τότε κυβέρνησης - δες που έγιναν οι προηγούμενες 180 προσλήψεις το '09 και με τι βιογραφικά και τι κριτήρια. Συγκεκριμένα, σου απαντώ ότι δεν υπήρχε κανένα κριτήριο και πως όλη η ΟΝΝΕΔ συνεχίζει να στεγάζεται στο ΙΝ - όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ του '85 στους πιο πάνω ορόφους της ΓΓΝΓ.

  Η απόψή σου ότι δεν χρειάζεται το ΙΝ δεν με βρίσκει αναγκαστικά απέναντι, ωστόσο αμφιβάλλω αν έχεις τα κριτήρια και τη γνώση να κρίνεις τις λεπτομέρειες σε βάθος - για την ακρίβεια σε κρίνω ως εμπαθή, όχι επειδή όσα λες είναι κατ' ανάγκην λάθος, αλλά για την επιμονή και την αποσπασματικότητά σου που γεννούν πολύ συγκεκριμένους συνειρμούς. Υπάρχει ακόμα και η ΓΓΝΓ και το Εθνικό ίδρυμα Νεότητας εκτός του ΙΝ. Να συμφωνήσουμε ότι είναι όλα προβληματικά και πως πρέπει να φτιαχτεί κάτι νέο για πολιτική νεολαίας - αλλά όπως και να το κάνεις τα ευρωπαϊκά προγράμματα επειδή απαιτούν ελάχιστους εθνικούς πόρους είναι χρήσιμα και ξεκινάς από αυτά. Φυσικά μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι ξέρεις από τέτοια προγράμματα - αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα είχες απορροφηθεί σε διαχειριστή παραπολιτικού blog σε αυτή την περίπτωση.

  Τώρα φυσικά μπορεί εσύ με το μικρολαϊκισμό αυτό να φαντάζεσαι ότι κάνεις καλό - για την ακρίβεια είμαι βέβαιος ότι το πιστεύεις. Ωστόσο κάνεις όλους τους άλλους που μπλέκονται με οργανισμούς κοκ να μην παράγουν τίποτα επειδή φοβούνται να αντιμετωπίσουν τα κακεντρεχή ανώνυμα blog. Σκέψου το και αυτό - αν και κάτι μου λέει ότι δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.

  Σε αφήνω να συνεχίσεις τις επιθέσεις σου στα παιδάκια - καλή συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Α! και δε σε διαβάζω πρώτη φορά. η συνέντευξη Τσακιράκη ήταν πολύ καλή δουλεία. Να σου πώ και τα καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εφόσον δε σε αφορά το τι συμβαίνει στην ΠΑΣΠ, τότε πως χρησιμοποιείς όρους όπως "Καμάδες" ; Αυτά δεν τα ξέρει κανείς εκτός. Περίεργο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Μήπως τελικά απο το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου και όχι ο Πανάρετος.

  Θυμάστε την κριτική που διατυπωνόταν για τους κηπουρούς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @8 Ιουλίου 2011 10:00 π.μ.
  Να παράγουν χωρίς να βολεύουν την παρέα τους είναι αδιανόητο για σένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Και γω που άκουγα τις τηλεοράσεις και πίστευα ότι τέλειωσαν οι προσλήψεις.
  Για δες κι αυτό Παραπολιτικέ.
  www.minagric.gr/greec/6.2shtmml
  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  προκήρυξη για πρόσληψη 420 ατόμων διάρκειας ενός χρόνου και με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.
  Ημερομηνίες υποβολής προσλήψεων από 28.6.2011-7.7.2011
  Εληξε χθες.
  Εχω να συμπληρώσω ότι στο υπουργείο αυτό δεν υπάρχει αντικείμενο ουσιαστικής εργασίας τα τελευταία χρόνια,αφού όλα τα προγράμματα αγροτών καταρτίζονται από ιδιώτες μελετητές και τα στελέχη του Υπουργείου βάζουν απλώς την υπογραφή τους.
  skorpios

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Κρίμα ρε μόνο πίκρα αισθάνομαι. Αντί να διώξετε όπως έιχατε ηθική υποχρέωση απέναντι στο θεσμό του ΑΣΕΠ, όλους όσους προσελήφθησαν με τη μέθοδο της γελοίας συνέντευξης από τους γαλάζιους ή τουλάχιστον να τους ξαναπεράσετε από το ΑΣΕΠ χωρίς συνέντευξη, συνεχίζετε το ίδιο βιολί. Αν αληθεύει και το γεγονός ότι τους χώνετε σε υπηρεσία που θα καταργηθεί τότε είστε ισάξιοι των γαλάζιων και μάλιστα χειρότεροι γιατί μου πήρατε και πιο πολλα.

  Τελειώσατε!

  Γιάννης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Τι τους κάνεις τι τους κάνεις παραπολιτικέ. Μπαίνουν σ΄ αυτή τη σελίδα οι πρασινόμυαλοι για να βρούν την όαση στην έρημο. Σ΄ όλες τις άλλες σελίδες τους τα χώνουν και τους βρίζουν και δεν τολμάνε να κάνουν σχόλιο. Παντού διαβάζουν άσχημες κριτικές για την αγαπημένη τους κυβέρνηση. Τι αξία έχουν 150 πράσινα παιδιά χωρίς ΑΣΕΠ σε τόσους που έχει χώσει το ΠΑΣΟΚ απ' όλες τις τρύπες τόσα χρόνια. Ποσοστό 65% παίρνει η ΠΑΣΚΕ στο δημόσιο και τώρα θα πάρει 65,1% σιγά τη διαφορά. Αλητεεεεεεςςςς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. παιδια αφήστε τα λυκοπουλα κι ασχοληθείτε με τα χοντρά θεματα του υπουργείου παιδείας. Να ενα κουιζ για δυνατούς λύτες: ποιος θα παρει το χοντρο χαρτι με τους διαδραστικους πίνακες;
  Μου φαίνεται πιο σοβαρο θεμα απο την 2οχρονη που δεν ξερω αν καταλαβε πως βρεθηκε εκει που βρέθηκε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Η χωρα καιγεται και εμεις ασχολουμαστε με τις φατριες της πασπ. Ειναι τοσο γνωστά τα ονόματα και οι λογικες που αν εμπαινε στο κουπονι του στοιχήματος θα ήταν 'στημενο' παιγνιδι.
  Επειδη δε μας εχει συνηθισει η παραπολιτικη με κάτι τετοια, περιμένω να δω τις επόμενες φάσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Οι γνωρίζοντες ας σχολιάσουν λιγάκι και τον πρώην πρόεδρο του Ινστιτούτου, επίσης Υποψήφιο Διδάκτορα ο οποίος παραιτήθηκε άρον άρον για να πάει στρατό.......
  Ακουσον άκουσον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. βγήκαν τα αποτελέσματα
  χαχαχαχαχαχαχα
  θαυμάστε τα

  ΑπάντησηΔιαγραφή