Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Παπακωνσταντίνου για την δήθεν παράνομη πισίνα της εξοχικής κατοικίας του

5.8.11

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου είναι βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και το βιογραφικό της είναι πράγματι εντυπωσιακό (εδώ). Θεωρητικά, οι αρχηγοί των κομμάτων επιλέγουν τη λίστα των βουλευτών Επικρατείας για να στείλουν στη Βουλή καταξιωμένους ανθρώπους που θα δυσκολεύονταν στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα να μπουν στη λογική του σταυρού.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να μου εξηγήσει γιατί μια γυναίκα που περιμένει την έκδοση του διδακτορικού της από το φημισμένο πανεπιστήμιο Columbia της Ν.Υόρκης φέρνει στη Βουλή τις "αποκαλύψεις" του Γιάννη Παπαγιάννη και του Extra3;

Χθες, με έγγραφο του στη Βουλή προς απάντηση της κ.Αυγερινοπούλου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι...


...προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τα τερατώδη ψεύδη σχετικά με την πισίνα της εξοχικής κατοικίας του στη Σέριφο.

"Η κατοικία μου στη Σέριφο έχει κτιστεί νομίμως με αριθμό πολεοδομικής αδείας 100/2000 για νέα διώροφη κατοικία με πισίνα. Στο σώμα της οικοδομικής άδειας η πισίνα περιγράφεται ως κολυμβητική δεξαμενή και φυσικά όχι ως υδατοσυλλέκτης. Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο προεδρικό διάταγμα της Σερίφου".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζοντας αναφορά της βουλευτού ότι "το ΣΔΟΕ γνώριζε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πάρει για υδατοσυλλέκτη και όχι για πισίνα αλλά απέκρυψε τα στοιχεία", απαντά στην κ. Αυγερινοπούλου ότι "το ΣΔΟΕ ασχολείται με παρανομίες που ανήκουν στη σφαίρα όχι του φανταστικού αλλά της πραγματικότητας και συγκεκριμένα επιτελεί σημαντικό έργο στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος μετά από τις θεσμικές τομές με το Ν. 3842/2010 και ιδίως το Ν. 3943/2011 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής".

Για την "αποκατάσταση της έννοιας της νομιμότητας", όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, "προτίθεμαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη για τις τερατώδεις ανακρίβειες που συγκεκριμένο κανάλι διαδίδει και λυπάμαι που η ερώτηση αναπαράγει τόσο αβασάνιστα και υιοθετεί αναξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες", καταλήγει στο έγγραφο του ο υπουργός Περιβάλλοντος.