Δυο διαρροές για το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπ.Οικονομικών

5.8.11

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ:

Η 153σέλιδη τροπολογία για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, συνάντησε μονάχα την συμφωνία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πλην εκείνης του βουλευτή Ζακύνθου, Δημήτρη Βαρβαρίγου.

Ο κ. Βαρβαρίγος, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απολύσεις του «πλεονάζοντος προσωπικού», δηλώνοντας πως «δεν πρόκειται να γίνω κανίβαλος εργαζομένων και με την ψήφο μου να οδηγήσω εργαζομένους στον καιάδα της ανεργίας, για λόγους δημοσιονομικού κόστους», καθώς μάλιστα, «λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα αναζητήσαμε εκεί που υπάρχουν».

Την αντίθεσή του και σε ρύθμιση που αφορά την...


...απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, δηλώνοντας πως την καταψηφίζει. Η επίμαχη ρύθμιση, καταργεί τις προθεσμίες έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων, με τις οποίες θα ρυθμιζόταν η αγορά ιατρικών υπηρεσιών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο κ.Βαρβαρίγος τονίζει ορθά ότι λεφτά υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση δεν τα αναζήτησε σωστά. Έχω όμως μια απορία. Αν βρίσκαμε τα λεφτά αυτά, θα έπρεπε να πληρώνουμε τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους που επιχείρησε να προστατεύσει; Δεν είναι λιγάκι οξύμωρο;

Για την ένσταση Κατρίνη, δεν γνωρίζω το θέμα και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.