Η Άννα Διαμαντοπούλου για την απελευθέρωση των ταξί

25.3.12

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ Fm παραχώρησε χθες η Υπ.Ανάπτυξης κ.Άννα Διαμαντοπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί:

Ο Πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για συγκεκριμένες αλλαγές. Θα πρέπει να δούμε τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο κ. Βορίδης, μετά τη συζήτηση του έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν απελευθερώνεται ένα επάγγελμα, δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά σε όσους απολαμβάνουν τις υπηρεσίες, δηλαδή στη...


...μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Πρέπει δηλαδή να δούμε και τον τουριστικό κλάδο και τους πολίτες. 

Δεν βάζω στο «τραπέζι» τη συζήτηση εάν δέχεται ή όχι η τρόικα. Το θέμα είναι εμείς τι θέλουμε να κάνουμε. Εμείς θέλουμε να έχουμε υπηρεσίες που είναι ανοιχτές, που σέβονται τον επαγγελματία, αλλά σέβονται και τον πολίτη.    

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε από τη ΝΔ μια σταθερή άρνηση σε σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με ουσιαστικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σας θυμίζω το βέτο για την αναδιοργάνωση των Οργανισμών των Υπουργείων. Επίσης, σταμάτησε τις αλλαγές στην Παιδεία,ενώ υπήρχε συμφωνία για το Νέο και το Τεχνολογικό Λύκειο, με συμμετοχή στην Επιτροπή του σημερινού Υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη και εκπροσώπου της ΝΔ. Τώρα θέτει το θέμα των ταξί και μάλιστα με τρόπο που, σε μεγάλο βαθμό, συνάδει με όσα έλεγαν οι ιδιοκτήτες των ταξί. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κατάλαβα τι προτιμά να γίνει με τα ταξί η κ.Διαμαντοπούλου. Εξάλλου, δεν βλέπω αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς στο υπουργικό συμβούλιο διαφώνησε μόνο ο Γιάννης Ραγκούσης κι όχι το ΠΑΣΟΚ.

Υ.Γ Την άποψη της για το θέμα έμαθα έτσι (εδώ).