Μετά το PSI τί;

13.3.12

(...)Σκέφτομαι λοιπόν πως ο πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών Λουκάς Παπαδήμος, πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, στο να τους εξηγήσει απλά και με σαφήνεια τί συνέβη μέχρι σήμερα, γιατί προχωράμε σε εσωτερική υποτίμηση, τί σημαίνει αυτό, πόσο θα διαρκέσει και με ποιον ακριβώς τρόπο οι μεταρρυθμίσεις θα μας βγάλουν γρηγορότερα από το αδιέξοδο. Παρακολουθώ τα δημόσια πράγματα σε όλη τη διάρκεια του ενήλικου βίου μου και ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπω την παραπληροφόρηση και το απροκαλυπτο ψέμα να έχουν παρεισφρύσει σε κάθε χιλιοστό της δημόσιας σφαίρας. Μέχρι και οι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας έχουν απεκδυθεί τον...


...επιστημονικό τους ρόλο και απροσχημάτιστα πλέον ασκούν συντεχνιακή προπαγάνδα ακόμα και σε θέματα που συνδέονται με τη δημόσια υγεία. Ήρθε η ώρα για τον καθένα μας,  για τα άτομα, τους φορείς, τα όργανα, ν'αναλάβουν τις ευθύνες τους στον τομέα της ενημέρωσης. Αντί να κουνάμε το δάχτυλό μας προς τους συμπολίτες μας, ηθικολογώντας, δαιμονοποιώντας το lifestyle ή ακόμα και την κατανάλωση,  να εξηγήσουμε με ψυχραιμία, σεβασμό στη νοημοσύνη τους και κατανόηση πώς έχουν τα πράγματα: ξανά και ξανά.

Η ανασύνταξη στο επίπεδο του διαλόγου και της επικοινωνίας θα είναι κι ένας τρόπος να μείνει η Ελλάδα στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ. Δεν μου αρκεί η πατρίδα μου να γλυτώσει απλώς την οικονομική καταστροφή: μας αξίζει κάτι καλύτερο. Μας αξίζει να συμμετέχουμε ενεργά στην εξέλιξη της Ευρώπης, μας αξίζει να είμαστε παρόντες στην πορεία προς την ομοσπονδιακή της Ενοποίηση.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου εδώ.