Καρατζαφέρης: Θα πρέπει να χαριστούν τα δάνεια μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ

31.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη:

Θα διατεθούν σε αυτούς, μέρος των μετοχών που θα λάβουμε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το πρόγραμμα αυτό κοστολογείται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι τραπεζίτες δεν βάζουν δικά τους λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση και διοικούν τις τράπεζές τους, κατέχοντας μόνο...


...πολύ μικρά ποσοστά τους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχουν δύο τραπεζικοί πυλώνες: Ένας κρατικός και ένας ιδιωτικός.

Προτείνω να θεσπισθεί η Σεισάχθεια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να χαριστούν τα δάνεια μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Εάν δεν προβούμε σε κάτι τέτοιο, δεν θα ξαναπάρει πάλι μπρος η μηχανή της οικονομίας.

Να παρέχουμε άτοκα δάνεια για δύο χρόνια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα ανασάνουν με αυτό τον τρόπο και θα τις βοηθήσουμε να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να μην κλείσουν. Αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε άλλες επιχειρήσεις. Να δώσουμε βοήθεια άμεσης δράσης και ανακούφισης στους μικροεπιχειρηματίες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η πρόταση του ΛΑΟΣ θα υλοποιηθεί με την αξιοποίηση ειδικών οχημάτων που θα περνούν από γειτονιά σε γειτονιά και θα προσφέρουν τσουβάλια με δραχμές στους πολίτες.