Υπ.Ανάπτυξης σε Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: Δεν εξαιρείται κανείς για τις αποδείξεις

7.2.13

Παραθέτω χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για το θέμα που προέκυψε με την απαλλαγή των ιατρών από την υποχρέωση ανάρτησης πινακίδας για τις αποδείξεις:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, διευκρινίζεται ότι απολύτως καμία επαγγελματική δραστηριότητα δεν εξαιρείται από την υποχρέωση ανάρτησης πινακίδας με την οποία ενημερώνεται ο...


...συναλλασσόμενος για το δικαίωμά του να μην καταβάλλει αντίτιμο των υπηρεσιών που έλαβε, εφ’ όσον δεν έχει λάβει και νόμιμο παραστατικό. Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει επίσης και ως προς την ουσία του μέτρου, δηλαδή το δικαίωμα του καταναλωτή να μην πληρώσει αν δεν λάβει απόδειξη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, έγγραφο- απάντηση της Διεύθυνσης Τιμών παροχής Υπηρεσιών προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με αριθμό πρωτοκόλλου Α4-17/28-1-2013, διευκρινίζεται ότι η απάντηση της υπηρεσίας προέκυψε από υποκειμενική ερμηνεία της αναφοράς περί τηρουμένου τιμοκαταλόγου, στη σχετική αγορανομική διάταξη.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το θέμα ανέδειξε χθες η Παραπολιτική δημοσιεύοντας τη σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου εδώ.

Αναρωτιέμαι γιατί η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου έδωσε μια τόσο βολική για τον Ιατρικό Σύλλογο υποκειμενική ερμηνεία της αγορανομικής διάταξης. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλα επεισόδια στη συγκεκριμένη υπόθεση.