Έμμεση στήριξη Περισσού στον Άσαντ μέσω Μόσχας

29.8.13

Παραθέτω το σχετικό χθεσινό δελτίο Τύπου:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα (σ.σ χθες) Τετάρτη 28 Αυγούστου στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι.

Στην συνάντηση εκφράστηκε κι από τις δύο πλευρές η ανησυχία για τις πολεμικές προετοιμασίες...


...επίθεσης κατά της Συρίας, καθώς και η αντίθεση σ’ αυτήν την εξέλιξη.

Ο Ρώσος πρέσβης παρουσίασε τις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, τις συνέπειες που θα έχει ένα πολεμικό χτύπημα κι αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα του για την ειρηνική επίλυση.

Από τη μεριά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Σημείωσε τη σχέση καπιταλιστικής κρίσης και πολέμου κι αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις προεκτάσεις και τις συνέπειες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της Συρίας. Υπογράμμισε την ανάγκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην παραχωρηθούν βάσεις και άλλες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους για την εξαπόλυση ενός ακόμη πολέμου. Τέλος, ενημέρωσε για τις κινητοποιήσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΚΕ κατά της σχεδιαζόμενης επέμβασης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τις σχετικές ανακοινώσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Είναι εντυπωσιακή η συμπόρευση του ΚΚΕ με το ολιγαρχικό καθεστώς Πούτιν το οποίο στηρίζει μάλιστα ανεπιφύλακτα τον Άσαντ. Δεν θεωρώ κακό να πιστεύει κανείς ότι η λύση για τη Συρία είναι ο Άσαντ αλλά μου κάνει εντύπωση ότι ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ δεν βρήκε δυο κουβέντες να πει για την εμφύλια σφαγή και στάθηκε μόνο στο ενδεχόμενο της «ιμπεριαλιστικής επέμβασης».