Να μην ξεχάσουμε και τους Αμβρόσιους

20.9.13

Εκτιμώ ότι όπως ακριβώς πρέπει να συγχαίρουμε τους ιεράρχες που καταδικάζουν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή, έτσι πρέπει και να συγκρατούμε στη μνήμη μας αυτούς που λειτούργησαν ως χορηγοί επικοινωνίας της.


Θυμίζω λοιπόν ότι ο περιβόητος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος...


...είχε πει για τη Χρυσή Αυγή:

Μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα

Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ το σύνολο των υστερικών παρεμβάσεων του που λειτούργησαν ως ιδεολογικά κείμενα της άκρας και φασιστικής Δεξιάς. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να απομονωθούν όχι μόνο από την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά κι από τους ίδιους τους πολίτες.

Ας πάψουν να γεμίζουν οι εκκλησίες (και τα παγκάρια) του Αμβρόσιου. Οι ίδιοι οι πιστοί πρέπει να του αποδείξουν ότι δεν τον αποδέχονται κι ότι του γυρίζουν την πλάτη, οι ίδιες οι πολιτικές αρχές των Καλαβρύτων οφείλουν να τονίσουν την αποστροφή τους στη ρατσιστική ρητορική του.

Είναι ντροπή να φυτρώνει ο φασισμός στα μέρη που πλημμύρισαν στο αίμα από το Γ' Ράιχ.

8 σχόλια:

 1. Θα τολμούσα να πω «ο διαβόητος Μητροπολίτης Καλαβρύτων».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ειναι μονο Καλαβρυτων ειναι για την ακριβεια Αιγιαλειας και Καλαβρυτων με εδρα το Αιγιο.Ο λαος του Αιγιου ομως κωφευει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτός διχάζει το ποίμνιο με αυτά που λέει από αμβωνος.Ντροπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους έδιωχνε άμεσα η εκκλησία, αν ήταν σοβαρή ... επιχείρηση. Αλλά και μαγαζί είναι και γελοίοι οι περισσότεροι και λόγο θέλουν να 'χουν και τους ανέχονται διάφορα πρόβατα. Και δε μιλάω για την πίστη, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά τέτοιοι τύποι δε θα έπρεπε να γίνονται ανεκτοί σε θρησκευτικό οργανισμό σύγχρονου κράτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εδω ξεχασαμε τη μαρφιν τον αμβροσιο θα αφήναμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γιατί απορείτε...

  Πρώην ταγματασφαλίτης-συνεργάτης των Ναζί, δεν ήταν ο Αμβρόσιος επί Κατοχής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @@@@@@@@@@@
  Είναι ο θεωρητικός αυτής της εγκληματικής οργάνωσης , ίσως και ο χρηματοδότης της και καθοδηγητής της .
  Μήπως και η εκκλησία έπρεπε να καθαρίσει τα του οίκου της από τα ακροδεξιά και φιλοχουντικά στοιχεία , όπως έπρεπε να κάνει ο στρατός , η δικαιοσύνη και η αστυνομία μετά τη μεταπολίτευση ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Ταγματάρχης της Χωροφυλακής Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

  Ο Ταγματάρχης της Χωροφυλακής και σημερινός Μητροπολίτης έβγαλε τα χουντικά του αισθήματα στη κηδεία του Νίκου Ντερτιλή.

  Πρωταγωνιστής στη κηδεία του ισοβίτη χουντικού Νίκου Ντερτιλή, ήταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος έχει υπάρξει επί δικτατορίας και....
  ταγματάρχης της χωροφυλακής στην ασφάλεια Νέας Ιωνίας

  Ο ιεράρχης παρομοίασε τον αποθανόντα με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη, (ο ντερτιλής είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία του φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ) και δήλωσε μετά το τέλος της κηδείας σε παρισταμένους και ομοϊδεάτες του ότι «ξέρω με αυτά που είπα θα ξεσηκώσω θύελλα αλλά δε με νοιάζει».

  Πολέμησε στην Κύπρο εναντίον αμάχων χωρίς να υπακούσει τον Αρχηγό του και ζημιώνοντας τον Κυπριακό Αγώνα. Ανδραγάθησε στην Δικτατορία προδίνοντας τον στρατιωτικό όρκο συλλαμβάνοντας άοπλους άμαχους. Και επιστέγασε την ηρωική του πορεία υπερηφανευόμενος για την δολοφονία εν ψυχρώ άοπλου παιδιού ΑΠΟ ΦΟΒΟ. Άξιο πρότυπο νεοναζιστικό!!! Καμιά σχέση με οτιδήποτε Ελληνικό.Όσο για τον Αμβρόσιο είναι ζωντανό υπόλειμμα της σκοτεινότερης περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας. Και φυσικά δεν έχει τίποτα από Ορθόδοξο Χριστιανο.

  Παπάς Επιχειρηματίας

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο σέβεται τα άδικα σφαγιασμένα από τους Χιτλερικούς Ναζί θύματα γιατί έχει μελετήσει την ιστορία της χώρας, γνωρίζει πολύ καλά και δεν αγνοεί τα δεινά που δημιούργησε ο παρανοϊκός κατακτητής στη χώρας. Τα υπόλοιπα που λέτε είναι για το καφενείο την ώρα της πρέφας Στο τέλος του κειμένου σας θέτεται μια σειρά από ερωτήματα για κοινωνικό κουτσομπολιό στις μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές. Ρωτάτε αν και πρώην χωροφύλακας και σήμερα παπάς – πάντα μισθοδοτούμενος από το κράτος ως δημόσιος υπάλληλος και κατά συνέπεια από τον Έλληνα φορολογούμενο – χωρίς ίσως οικονομικές γνώσεις απορείς: «Που βρήκαν τόσα χρήματα;»

  Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα και ίσως να έχω χάσει επεισόδια από το σήριαλ Μερτικοπουλού που σας παραχώρησε την μεγάλη της περιουσία; Γιατί παραιτήθηκε ο εκτέλεση της διαθήκης μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης; Με τίνος χρήματα φτιάξατε την Ανώνυμη Εταιρεία Μετόχι ΑΕ. Συνεδριακή Ξενοδοχειακή και Κτηματική; Πως μεταβιβάσατε την περιουσία 1.500 στρεμμάτων της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στην περιοχή Ελαιώνα, στην δικαιοδοσία σας; Πως τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παίρνατε το 2004 από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αλληλεγγύη (ΜΚΟ) το 2005 τα μετατρέψατε σε κρεβάτια και ξενοδοχειακές καρέκλες; Ίσως στους πολίτες σας να μιλάτε για θαύμα!

  «Εάν υποθέσωμεν, ότι ομιλώ τας γλώσσας των αθρώπων και των αγγέλων , δεν έχω όμως αγάπην, έγινα όμοιος προς τον άψυχον χαλκόν, που βουίζει, όταν τον κτυπούν, ή προς το κύμβαλον, που βγάζει θορυβώδη και χωρίς σημασίαν ήχον». (Προς Κορινθίους Κ.Ιγ 1)

  Με τα λόγια του αποστόλου Παύλου κλείνω αυτό το σημείωμα μπας και ο παπάς Θανάσης Λένης καταλάβει ότι είναι άλλο χωροφύλακας και άλλο παπάς.
  I-Reporter

  ΑπάντησηΔιαγραφή