Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Λαζαρίδη για τη θεωρία των δύο άκρων

20.9.13

Μιλώντας σήμερα στο Βημα Fm, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

Όχι, δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Λαζαρίδη για τη θεωρία των δύο άκρων. Θεωρώ ότι η Χ.Α. είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, που προσομοιάζει περισσότερο με εγκληματική συμμορία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί με κανένα άλλο κόμμα. Θέλω όμως να συμπληρώσω ότι η...



...πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διάφορους πολιτικούς χώρους. Η δε καταδίκη της, πρέπει να είναι ομόθυμη, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις.
(...)
Δεν το λέω μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ, το λέω γενικά. Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις οι οποίες κατέφευγαν στην πολιτική βία και οι οποίες αμφισβητούσαν έμπρακτα την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία. Σίγουρα έχει επέλθει μια πρόοδος με το χρόνο και μια διαδικασία ωρίμανσης, ειδικά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η πορεία θα πρέπει να συνεχιστεί. Δεν εξισώνω σε καμία περίπτωση το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όποιος θέλει να καταδικάσει απερίφραστα τον ακραίο Λαζαρίδη, έτσι το κάνει, χρησιμοποιώντας ακριβώς αυτές τις λέξεις. Όχι όπως ο Βενιζέλος εδώ.