Περήφανοι μαχαιροβγάλτες

5.9.13

Ως «μαχαίρι στην καρδιά του έθνους» περιγράφει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών η εφημερίδα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας τους φίλους μιας τέτοιας πρότασης ως «εμπροσθοφυλακή για τα σχέδια αφελληνισμού».


Με τον τρόπο αυτό η...



...εφημερίδα σχολιάζει χθεσινή σχετική πρόταση της Μαρίας Ρεπούση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ημερησία, η βουλευτής ανέφερε:

Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία κατά την εισήγηση της στην αρμόδια επιτροπή έκτος των άλλων ανέφερε ¨ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η Μαρία Ρεπούση συνέχισε υποστηρίζοντας «σε τι βοηθάει τα παιδιά το συγκεκριμένο μάθημα και να γίνεται κατάχρηση της ορθόδοξης εκκλησίας» ενώ συνέχισε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας να διδάσκεται το μάθημα της θρησκειολογίας.

Προσωπικά, ακόμα κι αν αυτό με κατατάσσει στους μαχαιροβγάλτες κατά του έθνους, συμφωνώ απόλυτα με τη κ. Ρεπούση. Το μάθημα των Θρησκευτικών με τη σημερινή του μορφή πρέπει να καταργηθεί, όπως αντίστοιχα και η πρωινή προσευχή και τα θρησκευτικά σύμβολα από τις σχολικές αίθουσες.

Δεν χωρούν τέτοιες πρακτικές σε ένα κοσμικό κράτος.