Το δίκιο του Σαμαρά για την επίθεση στον Γερμανό πρέσβη

30.12.13


Διαβάζω τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη σημερινή επίθεση στην οικεία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα και είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο 100%.

Πρόκειται πραγματικά για μια ενέργεια, η οποία στα μάτια ακόμα και του πιο καλοπροαίρετου παρατηρητή, μοιάζει ικανή μόνο να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη χώρα χωρίς να δημιουργεί τον παραμικρό ουσιαστικό συμβολισμό στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

Λες και χρειαζόταν να...μιλήσουν τα καλάσνικοφ για να διαδοθεί ο αντιγερμανισμός σε αυτή τη χώρα, λες και δεν είχε φτάσει και στο τελευταίο ελληνικό χωριό η βολική αφήγηση που θέλει τους κακούς Γερμανούς να φταίνε για όλα όσα περνούν οι αθώοι Έλληνες...

3 σχόλια:

 1. Ο Σαμαράς δεν μας λέει ότι καταδικάζει την βία απ´ όπου κι αν προέρχεται; Τι το ιδιαίτερο έχει η επίθεση στην γερμανική πρεσβεία, ώστε να χρήζει ιδιαίτερης επισήμανσης; Και γιατί οι ενέργειες κάποιων εγκληματιών να βαρύνουν ολόκληρο τον λαό μας; Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό οι γερμανοί; Κανονικά θα έπρεπε, γιατί είναι αυτονόητο. Η δήλωση του Σαμαρά καταδεικνύει απλώς το πόσο ξενοδουλος αισθάνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μην ρίχνεις το επίπεδό σου παραπολιτική να συγχαίρεις τυπικές και κοινότυπες δηλώσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και βέβαια τον Σαμαρά γενικά, ούτε να τον μυρίσω,
  Αλλά τι άλλο να πεις γιά τους οπαδούς του ματωβαμμένου Ηρόστρατου.
  ( αυτόν ντε, που έβαλε φωτιά σε ναό, γιά "να μείνει το όνομά του στην ιστορία" !

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή