Καμίνης: Έχει ξεπεραστεί η εποχή των έργων βιτρίνας, στόχος πια η βιώσιμη ανάπτυξη

19.12.13

Παραθέτω το σημερινό σχόλιο του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη στο Facebook:

Η εποχή των εμβαλωματικών έργων και των έργων βιτρίνας έχει ξεπεραστεί. Ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης στην πόλη.

Γι΄αυτό από την πρώτη στιγμή επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας στην εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων. Μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει 120 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή ήδη υλοποιούνται δεκαέξι έργα ύψους 38 εκατομμυρίων, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου δημοπρατούνται άλλα εικοσιτέσσερα έργα ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται έργα σημαντικά για την πόλη, όπως το «Σεράφειο» κολυμβητήριο, που είχε ανακοινωθεί από τρεις διαδοχικούς δημάρχους και δεν είχε προχωρήσει. Την ίδια στιγμή δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην πόλη, αναβαθμίζοντας ζωτικές περιοχές όπως η πλατεία Ομονοίας και δημιουργώντας με οργανωμένο τρόπο κυψέλες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με το που διάβασα το παραπάνω σχόλιο θυμήθηκα τα χρόνια που καμαρώναμε για «το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης» και νομίζαμε ότι είχαμε πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα...