Κακός σύμβουλος ο φόβος για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο

12.1.14


Η εβδομάδα που τελειώνει δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για τα ελληνικά ΜΜΕ αν δεν είχαν καταφέρει να κατηγορήσουν και πάλι για κάτι τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτυγχάνοντας να κρύψουν το πόσο επιζήμιο ήταν για τα συμφέροντα τους το τέλος του party που επέφερε το Μνημόνιο.

-«Ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε νέα δουλειά»

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα φεστιβάλ εμπάθειας, επαρχιωτισμού και φυσικά κακής δημοσιογραφίας.

Αυτό που προκάλεσε το θερμό ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, δηλαδή το νέο site της Αριάνας Χάφιγκτον, στην Ελλάδα των βαλκανικών ΜΜΕ παρουσιάστηκε περίπου ως «εθνική προδοσία» καθώς θα αποτελούσε τη «νέα δουλειά» του πρώην πρωθυπουργού.


Μπορεί πράγματι να προκαλεί σοκ στην Ελλάδα το να...εργάζεται ένας πολιτικός αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Στο νέο site της παγκοσμίου φήμης εκδότριας θα γράφουν κυρίως σημαντικοί άνθρωποι όπως για παράδειγμα ο Bill Gates και ο Tony Blair και ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι απλώς ένας από τους διάσημους περιστασιακούς αρθρογράφους του, χωρίς κάποια αμοιβή.

Κανείς δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να κατανοήσει ότι αποτελεί τιμή για τη χώρα μας που ένας πρώην πρωθυπουργός της αξιολογείται ως μέρος της παγκόσμιας ελίτ στην παραγωγή ιδεών, κανείς σχολιαστής δεν ξόδεψε μερικά λεπτά για να αναλογιστεί αν έστω κι ένας άλλος Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο project.

Αναρωτιέμαι αν στις ΗΠΑ βρέθηκε κάποια εφημερίδα να σχολιάσει απαξιωτικά τον Bill Gates γράφοντας  ότι «βρήκε νέα δουλειά».

-Παντού χωράει μια ευθύνη Παπανδρέου.

Ας δούμε όμως τώρα και κάτι πιο σοβαρό, όπως φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που πρόσφατα αποκαλύφθηκε. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το μεγάλο party στήθηκε στο μεγαλύτερο μέρους του την περίοδο 2007-2009 με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν απόλυτα ταυτισμένος με το περιβάλλον του τέως Καταλληλότερου και νυν Σιωπηλότερου Κώστα Καραμανλή.

O Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη, παρόλο που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ ενώ στα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν χρήματα σε 5 διαφορετικά νομίσματα. Πόσο καλοπροαίρετος να είναι κανείς;

Δείτε όμως πως κάλυψε τη συγκεκριμένη είδηση η Realnews του γνωστού κ. Χατζηνικολάου. Οι συμπτώσεις γίνονται πρώτο θέμα και οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις γίνονται δευτερεύον θέμα και μόνο για να καταγραφεί η άποψη του βασικού κατηγορούμενου.


Εξάλλου, ο βασικός κατηγορούμενος δεν ήταν άγνωστος στην ιδιοκτησία της εφημερίδας μιας και είχε αξιολογηθεί,σχετικά πρόσφατα, ως κατάλληλος να εκφράσει και την άποψη του για την οικονομική κρίση, στη γνωστή πολιτική εκδοχή του αξέχαστου Ερωτοδικείου.

Κρίθηκε μάλιστα κατάλληλος σε μια εποχή που όλοι τον είχαν ξεχάσει ή φρόντιζαν να κρατήσουν αποστάσεις:


Σήμερα, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργος Ελενόπουλος εξέδωσε μια ανακοίνωση για όλα τα σχετικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα:

«Για ακόμη μιά φορά, κάποιοι - όχι άγνωστοι - επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες. Αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ. 

Ποια είναι η πραγματικότητα και μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών; 
Ότι κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν.Επ' αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. 

Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει η παραμικρή σχέση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, του Γιώργου Παπανδρέου με το θέμα αυτό; Καμία. 

Και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Σε τι αποσκοπούν; 

Πρώτον, προφανώς να "μεταθέσουν" μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας. Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο. 

Ο λόγος;  Φαίνεται ότι, έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και όχι λίγα, ούτε και μικρά - το αντίθετο. Και μάλιστα, προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Ποια είναι η αλήθεια;

Μια ματιά και μόνο στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι, χάρη σε αυτό οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες. 

Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτά επί του παρόντος, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για να μιλήσουμε "αναλυτικότερα". 

ΥΓ. 1. Ας γνωρίζουν όσοι ασχημονούν ότι, μπορεί να παραβλέπουν προσωρινά ή να μην αντιλαμβάνονται ότι όσο χτυπούν τον Γιώργο Παπανδρέου τόσο θα εντείνεται το αδιέξοδο το οποίο οι ίδιοι διαμόρφωσαν και ας είναι βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, με το πέρασμα του χρόνου, θα είναι οι πρώτοι που θα εισπράττουν τα επίχειρα των επιλογών τους. Ο φόβος που αισθάνονται από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο, είναι κακός σύμβουλος.

ΥΓ. 2. Η υπόθεση των δανείων του ΤΤ, ουδεμία σχέση έχει με αυτήν των CDS, την οποία κάποιοι έστησαν επιχειρώντας να εμπλέξουν τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου - δηλαδή ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου - επί της οποίας και έκρινε η δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καμμένου».

34 σχόλια:

 1. "Λέτε, λέτε πάντα κάτι μένει" , έλεγε ο Γκαίμπελς,
  που δεν είναι όμως δάσκαλος μόνο γιά την χ.α.

  Η χ.α είναι ΜΟΝΟ η ματωμένη κορυφή που φαίνεται
  από το παγόβουνο της λαμογιάς και του φασιστικού πογκρόμ
  που πουλάνε καθημερινά τόσα και τόσα Μ.Μ.Ε.
  Πως απορούμε ή κάνουμε πως απορούμε επομένως γιά το "τρίτο" κόμμα ?

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κακός σύμβουλος η εντύπωση οτι ο κόσμος ασχολείται με τον ΓΑΠ ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι άνθρωποι είναι χεσμένοι με τα ανεξέλεγκτα εκλογικά τερατα που δημιούργησαν και φοβούνται επιστροφή του ΓΑΠ.Εάν γίνει κατι τέτοιο ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσο λάσπη και να ρίξουν δεν κολλάει στον Γιώργο γιατί άπλα δεν τον κρατάει κανένας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ότι δεν υπάρχει πολιτικός τον οποίο τα media να έχουν χτυπήσει τόσο πολύ, από την πρώτη στιγμή όσο την τελευταία, όσο τον ΓΑΠ αποδεικνύει ότι ήταν έντιμος και αδέκαστος μπροστά στα "αιτήματά" τους, για να το πω κομψά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...εγώ φίλε πιστεύω πως το μένος των ΜΜΕ απέναντι στον ΓΑΠ είναι γιατί λένε αγνά την γνώμη τους οι δημοσιογράφοι και νοιάζονται για όλους εμάς... (κατά τα άλλα είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος)

   Διαγραφή
 6. Κακως αποπροσανατολιζουν την κοινη γνωμη οι φυλλαδες ασχολουμενες με την πορεια του αδιαφορου Παπανδρεου.

  Το οτι θα αρθογραφει αμισθι δεν περιποιει τιμη για τον ιδιο,απλως ενισχυει το προφιλ "αργοσχολου πολυτελειας" που συστηματικα κι ανερυθριαστα οικοδομει ο ιδιος τα τελευταια ετη.

  Ας παραμεινει μακρια απο τα κοινα της Ελλαδας,κι ας γραφει και τα εφημερευοντα φαρμακεια για λογαριασμο του Ημερησιου Κυρηκα Περα Ραχουλας.

  Τελος,ο παραλληλισμος του με επιφανεις προσωπικοτητες που αρθγραφουν στα μεσα της Huffington,προκαλει αυθεντικο γελιο.

  Αντιθετα ειναι λυπηρο το οτι υφισταται ακομη εναν πληθος ακολουθων-groupies οι οποιοι εξακολουθουν ν'ασχολουνται μαζι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά κάνεις και τρέμεις !!!!! έρχεται !!!!

   Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που σού είναι αδιάφορος και δεν ασχολείσαι

   Διαγραφή
  3. 10.31 Να ασχοληθείς λίγο με τον εαυτόν σου αγαπητέ μου ,διότι με τα γραφόμενά σου διαπιστώνω ότι χρίζεις ψυχαπαθολογικής περίθαλψης.

   Διαγραφή
  4. Τα εν λογω groupies...

   Διαγραφή
  5. μπα, ο ημερήσιος κήρυκας περα ραχούλας έχει εσάς για αρθρογράφο...

   Διαγραφή
  6. Δεν βλέπεις πόσο του είναι αδιάφορος,μα είναι ολοφάνερο!!!

   Διαγραφή
  7. Δάκτυλος του Γιώργου είναι, φίλε 10.31 μμ, ολ'αυτά. Για να κάνουν κάποιους σαν τον αδέκαστο κρύιο Χατζηνικολάου κι... εσένα ν'ασχολούνται μαζί του...

   Διαγραφή
 7. Μα με το μπουμπούκι τον Χατζηνικολάου θα ασχολείσθε ? Με εφοπλιστές κάνει παρέα με αυτούς συντρώγει,τι να κάνουμε. Πάντως εύγε του διότι σιγά σιγά παίρνει την θέση του Ψυχάρη και θα δούμε στην δουλεψή του Πρετεντέρη, Τρέμη ,και πολλούς άλλους. Εργασιομανής με αποτελέσματα ο Νίκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφου τα ΜΜΕ τα βαζουν με τον Γιωργο ειναι συγουρο οτι τον φοβουνται.Τοση λασπη ουτε σοφαμτζηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. κατα τη γνωμη των δημοσιοκαφρων επρεπε να τρωει στον μπαιρακταρη να κανει διακοπες στις αλπεις για να μην ασχολουνται μαζι του...αλλα κατα τη γτνωμη μου καλα κανουν και ασχολουνται...αυτο κατι σημαινει ...οτι τους εχει γραμμενους ολους αυτους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παραπολιτικη, βλέπεις εσυ καμια παρουσια του Γιωργου στον δημοσιο βιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τέλος του πάρτυ με το μνημόνιο, Παραπολιτικέ; Δε πιστεύω να αναφέρεσαι στα συστημικά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα ο ΔΟΛ που παίρνει ακόμα δάνεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είναι στη συνείδηση και του πλέον απλού ανθρώπου, ότι οι άλλοι κυνηγούν όποιον αξίζει και ασχολούνται με όποιον γίνεται εμπόδιο στα συμφέροντά τους. Όσο για τον κ. Φιλλιπίδη δεν εξανέμισε μόνο τα εκατομμύρια στους ημετέρους στο ΤΤ, αλλά πήγε σύμβουλος και στο Ερρίκος Ντινάν για να έχουν να πληρωθούν οι γιατροί ένα και πλέον χρόνο. Μιλάει για διεφθαρμένους και κλέφτες, ενώ ένας από αυτούς είναι και ο ίδιος. Ηθικολόγοι της πλάκας και της υποκρισίας. Όσο για το μεγαλοεκδότη Χατζηνικολάου δεν απορώ είχε ή έχει συνεταίρο τον εκδότη της Αυριανής και είναι φυσικό να κινείται και να αρθρογραφεί στο ίδιο πνεύμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Την δίκη με τα CDS την κέρδισε ο Ανδρίκος κατά του Kαμμένου. Τώρα κάποιος πρέπει να δώσει ένα γερό μάθημα στους λασπολόγους Τράγκα και Χτζηνικολάου. Ο Τράγκας μάλιστα το παρατράβηξε το σχοινί όταν στην εκπομπή του λέει: "τα CDS τα αγόρασαν κάποιοι πρωθυπουργοί"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. είμαι σίγουρος ότι ο ΓΑΠ δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί ενεργά και πάλι με την τρέχουσα πολιτική. νομίζω όμως ότι με αυτά και με κείνα δεν του αφήνουν επιλογή. και αν αυτό συμβεί ορισμένοι θα τρίβουν τα μάτια της. προσεχώς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μπραβο Γιωργο ,ουτε στο νυχακι σου ολα αυτα τα αναξιοπρεπη, μικροψυχα ανθρωπακια !!!!!!!!!! Παντως μετρησα 10 σχολια υπερ 1 κατα. Μια χαρα ολο και καλυτερα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί-έστω και εκ των υστέρων-αυτό το Global Thinker. Δεν είναι δυνατό να χαρακτηρίζεται κάποιος έτσι και να μην έχει πίσω κάποια στοιχειώδη βιβλιογραφία. Ας το λάβει αυτό υπόψη του και ο νέος κάτοχος του τίτλου Αλέξης Τσίπρας, που κι αυτός είναι ζήτημα είναι αν έχει γράψει στη ζωή του κάτι παραπάνω από τις εκθέσεις στο σχολείο του ή έστω την πτυχιακή του αν έχει και γραπτό μέρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο Χατζηνικολάου, "υπάλληλος" του ΒΒ,Λαμπράκη,Μπομπολα κλπ στο MEGA με ότι αυτό συνεπάγεται για 15 χρόνια μετά "υπάλληλος" του Κοντομηνά στον ALPHA για 3-4 χρόνια την περίοδο που έβρεχε εκατ. για τον Κοντομηνά... και τέλος σήμερα συνέταιρος με τον Κουρή στην REAL NEWS - propaganda...
  Ποια αξιοπιστία δηλαδή έχει ο κύριος αυτός...??? Που το τραβάει από τα μαλλιά να εμπλέξει τον Παπανδρέου με τα θαλασσοδάνεια. Ο Γριβέας που διοργάνωνε τα συνέδρια του Ανδρίκου και ήταν και φίλοι...!!! Άρα σωστά καταλάβατε ΠΑΛΙ φταίει ο ΓΑΠ... Ότι τα δάνεια τα βούτηξαν όλοι αυτοί οι "κύριοι" επί Καραμανλή δεν έχει σημασία,όχι καμία...
  Φοβερός συλλογισμός από έναν πολύ αξιόπιστο δημοσιογράφο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τους ποναει που ειναι ο μοναδικος ελληνας πολιτικος που εχει διεθνη αναγνωριση και εργαζεται κυριως και δεν ειναι επαγγελματιας πολιτικος στην διαπλοκη και το ρουσφετι που ειναι οι κολλητοι των δημοσιοκαφρων εδω ειναι BALKANIA ορε δεν ειναι παιξε γελασε ...... Gap keep walking....x.k.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δέν τόν κρατάει κανένας κερατάς και γιά τίποτα. Θα φάνε τά μούτρα τους καί η κτάληξη θά ειναι αλλη από αυτήν που απεγνωσμένα επιδιώκουν. Λαγός τήν φτερη εσειε....κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΕΛΕΟΣ! "Φοβούνται τον Γ. Παπανδρέου"... Τι άλλο θα ακούσουμε;
  Ο άνθρωπος είτε μάς αρέσει είτε όχι είναι πολιτικά νεκρός. Και φυσικά τα ΜΜΕ μας αρέσκονται στο να βαράνε πολιτικά νεκρούς (π.χ. το μέγα θέμα Λιάπη) όταν οι "ζωντανοί" κάνουν πραματα και θάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν ήταν πολιτικά νεκρός δεν θ ασχολιόταν ο μπαρόζο μαζί του τρία χρόνια μετά...

   εγώ δε λέω ότι αν κατέβει τώρα ο γιώργος θα σαρώσει αλλά οι πολέμιοί του δεν εννοείται να καταλάβετε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος που τον πιστεύει

   Διαγραφή
  2. 3.58# Κανε μια κρυφη δημοσκοπηση και μετα ελα να τα πουμε για το αν τον φοβουνται ή οχι. Για να σου το λεω κατι ξερω.

   Διαγραφή
  3. Κόψε κάτι , και ποιός είναι ο ζωντανός ο Βενιζέλος, ο κυρ-Φώτης, ο Αντωνάκης ή μήπως ο Αλέξης με τον θίασο του;

   Διαγραφή
 21. καλα ρε δεξιουληδες υποκριτες ο ...καταλληλοτερος δεν διορισε τον φιλιππιδη στο ττ? και παλι σωπαινει ο σαπιοκοιλιας. και παλι φταιει ο γαπ.κατι σας φοβιζει , κατι σας φοβιζει... παντως σπαω πλακα που χαλασε τα σχεδια πολλων . σκουζουν ,λοιδωρουν,βγαζουν αφρους και αυτο σιγουρα δειχνει κατι. ας προσεχαν.ολα εδω πληρωνονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Οι "συμπτώσεις" στο πρωτοσέλιδο της RN είναι εντελώς άρες μάρες κουκουνάρες. Τις διαβάζεις και περιμένεις να διαβάσεις και για λεξάριθμους και ωροσκόπια. Π.χ. "Ο μπατζανάκης του Φιλιππίδη έχει τον ίδιο ωροσκόπο με τον κουρέα του Αντρίκου Παπανδρέου" ή "ο λεξάριθμος του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ίδιος με του νυχτοφύλακα της τράπεζας που αγόραζε CDS του ΤΤ", τέτοια πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δίκιο έχεις αλλά αυτή η σαβουροδημοσιογραφία της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης υπηρέτησε πάνω από όλα τα μνημόνια και τη διεφθαρμένη ολιγαρχία. Από την εποχή του Σημίτη μέχρι την τρόικα όποιος ενοχλούσε με την κριτική του χλευαζόταν με τέτοιους όρους από αυτού του τύπου τα μήντια.

  Ούτις

  ΑπάντησηΔιαγραφή