Ραγκούσης: Φτιάχνονται ξανά οι μικρές ολιγαρχίες τραπεζιτών από την κυβέρνηση

31.3.14

Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του Γιάννη Ραγκούση για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες:

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εκμεταλλευόμενη τον φόβο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του Ευρώ, προτάσσει συνεχώς το μνημόνιο ως προκάλυψη και ως "φύλλο συκής" για να κρύψει πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής, κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος καθώς και προκλητικής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων.

Ναι, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες φτωχαίνουν και υποβαθμίζεται η ζωή τους, την ώρα που χιλιάδες νέοι Έλληνες μεταναστεύουν, δεν είναι δυνατόν να "φτιάχνονται" ξανά για τα επόμενα 50 χρόνια οι μικρές ολιγαρχίες τραπεζιτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών της μεταπολίτευσης καθώς και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Δεν είναι δυνατόν η κρίση να είναι κρίση για τους πολλούς και ευκαιρία - αρπαχτής για λίγους.
Στο τέλος του μνημονίου δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών να είναι χαμένοι και μόνον οι Έλληνες κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες της μεταπολίτευσης να είναι κερδισμένοι.

Αυτοί δηλαδή που από παροιμιώδη επιχειρηματική ανικανότητα βούλιαξαν τις επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους. Αυτοί δηλαδή στους οποίους, αποκλειστικά, οφείλει την μιντιακή και πολιτική του ισχύ το κατεστημένο που κυβερνά."

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

5 σχόλια:

 1. αυτή είναι η ουσία. και πολύ ορθώς ο γαπ καταψήφισε την αισχρή ρύθμιση των κοτζαμπάσηδων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αντε ραγγουσαρε παρτε μπρος για νακρυφτουν πολλοι ποντικαραιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ραγκούσης ως τι ακριβώς κάνει αυτές τις ανιαρές παρεμβάσεις για τα οικονομικά δρώμενα στις οποίες πέραν ορισμένων σχολιαστών δεν δίνει κάνεις άλλος σημασία; Ως βουλευτής; Οχι αφού δεν είναι. Ως μέλος κάποιου κόμματος; Ούτε και αυτό είναι. Αααα το βρήκα τις κάνει ως αυθεντία και ειδήμων στην οικονομική θεωρία. Τώρα εξηγείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι μόνοι αξιόλογοι και σοβαροί άνθρωποι δίπλα στον Γιώργο είναι ο Γερουλάνος και ο Πεταλωτής. Οι υπόλοιποι δεν περιγράφονται. Καταλαβαίνουμε τώρα ποιοι κατάφεραν με τις εμμονές τους, τον φανατισμό τους και τις φιλοδοξίες τους να διαλύσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Τελικά όχι μόνος του ο Βενιζέλος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα31 Μαρτίου 2014 - 6:00 μ.μ.

  Αναγνωρίζω σαν αξίες στο Γερουλάνο -μόνο σ'αυτόν-τρία πράγματα: 1) το ήθος του, που ενδεχομένως το ενισχύει η καλή αστική του καταγωγή. Προφανώς ο άνθρωπος δεν είναι το τυπικό αρπακτικό που τα τελευταία χρόνια ευδοκιμεί σχεδόν σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα-με την εξαίρεση του αναχωρητικού ΚΚΕ. Γι'αυτόν η πολιτική δεν έχει οικονομικές απολαβές.
  2) τη συνέπεια του. Δεν έχει τίποτα από τον καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει και πάλι μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού. Είναι σταθερός σε αυτό που έχει διαλέξει και δεν προδίδει την πολιτική του σχέση με το ΓΑΠ, παρόλο ότι αν τόθελε μπορούσε να έχει ακόμη και κυβερνητικά πόστα-μην ξεχνάμε τη συγγένεια του με το Σαμαρά
  Και τέλος 3) τη δημοκρατική του συγκρότηση. Είναι διαλεκτικός και ούτε καθ'υποψία συγκρουσιακός. Ευγενικός και διαλλακτικός.


  Δεν είναι μεγάλο πολιτικό ταλέντο αλλά αξίζει να τον έχεις συνεργάτη σου. Είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Και σίγουρα πολύ καθαρός και ντόμπρος άνθρωπος. Ό,τι καλύτερο-ίσως το μόνο-έδωσε το "Γιώργο άλλαξε τα όλα"(ο καημένος ο εξαφανισμένος από την πολιτική Καφετζόπουλος, γνώρισε τον Παπανδρέου και μίσησε την πολιτική!).

  ΑπάντησηΔιαγραφή