Βρες το λάθος ή τον νικητή

10.3.14


Δεν παρατηρώ όμως μόνο το σήμα της Ελιάς, παρατηρώ και την αναμνηστική φωτογραφία της ιστορικής Συνδιάσκεψης.

Βλέπω πολλά, όλα θλιβερά. Βλέπω όμως και κάποιον να αναδεικνύεται νικητής μέσα από τα συντρίμμια, όχι γιατί κέρδισε κάτι αλλά γιατί ήταν ήδη από καιρό χαμένος και τώρα βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί τις ευθύνες της ήττας.

Πώς νιώθουν άραγε οι διαχρονικοί υποστηρικτές του εκσυγχρονιστικού οράματος του Κώστα Σημίτη όταν σήμερα τον βλέπουν να στηρίζει με τέτοιο πάθος τον πλήρως αποτυχημένο Ευάγγελο Βενιζέλο; Νιώθουν τουλάχιστον όπως νιώθουν αρκετοί, μεταξύ των οποίων κι εγώ, όταν βλέπουμε ανθρώπους με το βιογραφικό του Ηλία Μόσιαλου να πέφτουν πολιτικά τόσο χαμηλά;

Με το χέρι στην καρδιά: υπάρχει κάποιος που βλέπει σε αυτή τη φωτογραφία κάτι το ελπιδοφόρο ή κάτι το πολιτικά σαφές;

7 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα10 Μαρτίου 2014 - 10:40 π.μ.

  Νικητής είναι αυτός που χάνει μαχόμενος. Στη Δημοκρατία σημασία έχει να προσπαθείς και μια ήττα, αν γίνεται μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού παιχνιδιού, είναι εκατομμύρια φορές αξιοπρεπέστερη από την αποφυγή της δια της διαφυγής από τα ζόρια. Οι δημοκρατικοί πολιτικοί βρίσκονται ενεργοί στη πρώτη γραμμή. Οι δυναστικοί στα μετόπισθεν του λουσάτου αράγματος τους, περιφερόμενοι από μητροπόλεις σε λουτροπόλεις, περιμένοντας να τους σερβιριστεί-για δεύτερη φορά-το έτοιμο πιάτο που νομίζουν ότι τους ετοιμάζεται. Σημίτης να ξαναβρεθεί και να φτιάξει καινούργιο δαχτυλίδι μοιάζει όμως τόσο απίθανο όσο και ράφτης να ντύσει γυμνό βασιλιά με αόρατα ρούχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το τελευταίο διάστημα όλο γκρινιάζεις, Παραπολιτική. Πέρα από τον βασικό σου εχθρό (Βενιζέλο), σου φταίνε όλοι και όλα. Κι εγώ γκρινιάζω, αλλά από το σπίτι μου. Δεν έχω όμως δική μου ιστοσελίδα πολιτικού σχολιασμού και διαμόρφωσης γνώμης. 'Εχεις κάτι να προτείνεις, εφικτό, μέσα από το υπάρχον πολιτικό υλικό; Η, απλά, περιμένεις κάποιον Μεσσία να προσγειωθεί ξαφνικά και να φέρει την Ανοιξη; Δυστυχώς, ο Μεσσίας που περιμένεις, προσγειώνεται συνέχεια κάπου αλλα απογειώνεται με την ίδια συχνότητα ξανά και ξανά. Χοντρικά, βρίσκεται συνεχώς στον αέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. προς ευχή και κατάρα
  Μάλλον και εδώ έχεις μπερδέψει την έννοια του όρου φασισμός!!
  Βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση!!!
  Το ρεφρέν επαναλαμβάνεται πολλάκις!!!
  Αν αυτό δεν είναι ψυχαναγκασμός τι είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. φίλε παραπολιτικέ άστα να πάνε! δραματική η κατάσταση. κρίμα για το μόσιαλο. ακόμη μεγαλύτερο όμως το κρίμα για το σημίτη. και στο γράφει κάποιος που πασοκ ψήφισε για πρώτη φορά λόγω σημίτη το 2000. μετανιώνω για τις τότε επιλογές μου; όχι, αλλά αναρωτιέμαι πόσο χαμηλά έχει πέσει αυτός που τότε μου φαινόταν "σοβαρός" πολιτικός. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "... δυναστικοί στα μετόπισθεν ..." ?

  Γιατί, μήπως τον άφησαν να δώσει την Εκλογική μάχη - ο ΜΠΕΝΙΤΟ κι οι ... άλλοι - κ΄ είπε ΟΧΙ?

  Επίσης:

  Από GALLOP (για το ΠΑΣΟΚ):

  Ιούν 2011 31% (1ο)

  Δεκ 2011 25%

  Μάης 2012 13% !

  Ιούν 2012 12% !!

  Μάρτ 2014 3,1% !!!

  Κι άσε τα " ... καινούργιο δαχτυλίδι κλπ κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευχή και κατάρα10 Μαρτίου 2014 - 1:27 μ.μ.

  @ΚΤ Αν η επανάληψη είναι ψυχαναγκασμός, υπάρχει κάτι που δεν το επαναλαμβάνεις; Γιατρέ μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχεις έμμονες ιδέες!! (το Βορίδης και ΓΑΠ το έχω διαβάσει σε πολλά σχόλια και παρεμβάσεις
  σου)
  Ως γιατρός έχω κάνει σωστή διάγνωση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή