Σημαντική άνοδος για τις εξαγωγές της Ισπανίας

29.6.14


Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο θετικό ρεπορτάζ του Economist για την ανάκαμψη της Ισπανίας η οποία φαίνεται ότι βαδίζει σταδιακά προς την έξοδο από την κρίση.

Διαβάστε το κείμενο προσεκτικά. Θα σας θυμίσει πολύ την ελληνική περίπτωση υπό την έννοια ότι κάποιοι δημοσιονομικοί δείκτες ανασάνουν αλλά και κάποια προβλήματα χρονίζουν, όπως η ποιότητα της Παιδείας στη χώρα και φυσικά οι όλο και μεγαλύτερες ανισότητες.

Θα προσέξετε όμως και μια βασική διαφορά με την Ελλάδα, στην οποία κατά το μήνα Απρίλιο οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά περίπου 20%. Θα διαπιστώσετε ότι οι εξαγωγές των μεγάλων ισπανικών επιχειρήσεων αυξάνονται ραγδαία, κάτι που μόνο θετικό μπορεί να αποδειχθεί για την ανάκαμψη της χώρας.

Την ώρα που το ελληνικό πολιτικό σύστημα ονειρεύεται μια δήθεν συμμαχία του Ευρωπαϊκού Νότου κατά του κακού Ευρωπαϊκού Βορρά, οι άλλες χώρες προσπαθούν παράλληλα με τις ευρωπαϊκές διεκδικήσεις τους, να κάνουν και μερικά βήματα μπροστά από μόνες τους.

Εμείς;

4 σχόλια:

 1. Ώχου κ συ τώρα..29 Ιουνίου 2014 - 7:22 μ.μ.

  Αυτός δεν εξεβίαζε όταν κραύγαζε "ας πάει στην ευχή του Θεού η κυβέρνηση", για να ψηφίσει λίγες ώρες μετά τα νομοσχέδια στα οποία "αντιδρούσε";
  Από την άλλη βέβαια, πιστεύει κανείς πως οι Γιαννιώτες δεν θα τον ξαναβγάλουν βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ ή την Ελιά όποτε γίνουν εκλογές ;


  ΥΓ. Βάλε κανά θέμα ρε Παραπολιτικέ κ συ με το Μουντιάλ.. Ξυπνάς τον κόσμο τώρα με τον Κασσή κ την Επιτροπή Ανταγωνισμού..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι ασχολείσθε με τον Κασσή ? Ο άνθρωπος είναι διαπλεκόμενος με το σύστημα! Ψήφισε να ακυρωθεί το πρόστιμο του 1,2 δισ στους λαθρέμπορους πετρελαίου και εξασφάλισε τακτική παρουσία στο Μεγάλο κανάλι. Αυτός τα παντελόνια τα φορά γιατί κρυώνουν τα πόδια του ,άσε που η ξελογιάστρα Αθήνα τον έχει κάνει ξενύχτι. Σουρομενάκιας τα βράδια με χαριτομενιες. Τρομάρα του,θέλει και ξενύχτια με τους δημοσιογράφους τον σουρώνουν και γελούν μαζί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ασε τον Κασσή και ασχολείσου με τη βίλα του φίλου σου στην Πάρου. Αυτουνού που μας μιλάει συνεχώς για την σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάλι σήμερα 3-7-2013 ο γυρολόγος διαπλεκόμενος με τα ΜΜΕ ,πάλι φάτσα κάρτα στο Μεγάλο κανάλι! Τόσο μεγάλος πολιτικός αναλυτής είναι κ Οικονομέα και κ. Καμπουράκη και τον έχετε στο κανάλι σας? Βρε ποιος πληρώνει στεγαστικά δάνεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή