Αχ Λευτεράκη!

8.9.14


Χαζεύοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου του στενού του συνεργάτη Ευάγγελου Βενιζέλου, αναπόλησα έναν άλλον Βενιζέλο, αυτόν που πριν γίνει αεροδρόμιο, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της Ελλάδας.

Δεν θέλω να σας κουράσω με περισσότερα σχόλια. Να τρεις φράσεις των παραπάνω πολιτικών ανδρών:

-Εγώ πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί ο Θεός της Ελλάδος είναι πιο ισχυρός από τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία. Πιο ισχυρός. Γιατί όταν έχεις να παλέψεις ταυτόχρονα με δυο τόσο μεγάλους αντιπάλους και τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία, πρέπει να έχεις και το Θεό μαζί σου.  (Ευάγγελος Βενιζέλος, 7 Σεπτεμβρίου 2014).

-Σήμερα με αντιμετωπίζουν ως τον υπεύθυνο Πρωθυπουργό μιας Ελλάδας που όλοι σέβονται, που όλοι υπολογίζουν. Αυτό το μεγάλο στοίχημα το έχει κερδίσει ο λαός με τις θυσίες του! Όμως σε αυτό τον αγώνα να κερδίσουμε το μέλλον μας, έχουμε κι ένα στήριγμα από καλό οιωνό από το παρελθόν μας. Γιατί στην ένδοξη γη της Μακεδονίας μας, ανακαλύφθηκε ένα μοναδικής σημασίας και οικουμενικής απήχησης αρχαιολογικό μνημείο. (Αντώνης Σαμαράς, 6 Σεπτεμβρίου 2014).

-Να το πάρωμεν απόφασιν ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, “Θεός της Ελλάδος”. Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τι θα μας βοηθήση θετικά να επανορθώσωμεν ό,τι είναι επανορθώσιμον. (Ελευθέριος Βενιζέλος, 1922).

8 σχόλια:

 1. Εσείς να λέτε ό,τι θέλετε. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στη Βρετανία ο Θεός σώζει τη βασίλισσα-έχει ένα ζόρι βέβαια να σώσει το ίδιο το Ενωμένο-διαλυμένο σε λίγο καιρό-Βασίλειο, που θα απαρτίζεται πια από Δημοκρατίες ελπίζω. Πάντως για να είναι τόσο κορακοζώητη η βασίλισσα φαίνεται πως οι ευχή του εθνικού τους ύμνου πιάνει αλλά μόνο γι'αυτήν. Προφανώς αυτό τους φτάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο άνθρωπος αυτο-τρολάρεται8 Σεπτεμβρίου 2014 - 6:01 μ.μ.

  Μόνο που όταν μιλάει ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τον κοιτάς στο στόμα.
  Αν το έκανες θα ήξερες ότι ξεκίνησε την ομιλία του με αυτά ακριβώς τα λόγια :
  'Κυρίες και κύριοι,
  Η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω, στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε… Η Ελλάδα κοιτάει πλέον μπροστά!'
  Εσυ γιατί κοιτάζεις το ζοφερό παρελθόν παραπολιτικέ, τη στιγμή που μπροστά σου ανατέλλει ενα λαμπρό αύριο ;
  Είναι πολύ λυπηρό να φοβάται το διαφορετικό, το καινούριο, ένας νέος άνθρωπος σαν και εσένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Einai profanes oti i diki mou frasi einai kaliteri apo oles tis parapano:
  "Emfaniasiaka einai aisxos, alla kata vathos einai poli malakes" (gia samara kai venizelo).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφροδίτη εδώ σε πιάνω λάθος ! Δεν τα επιτρέπει αυτά ο Βαγγέλης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλά σαΐνι μου εσύ, μαζί με την κατάρα μου-την τραβάει ο οργανισμός σου-πάρε και την ευχή μου με ένα like από μένα για να τάχεις τρία ;-) (είναι δύο μέχρι τώρα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφροδίτη ,ξέρεις τι μου αρέσει σε σένα? το αλάνικο style που έχεις. Γι αυτό τσίμπα και ένα like από πάρτι μου και τα κάνεις δύο(είχες ένα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μα ο Σαμαράς δεν είναι το καινούργιο και το διαφορετικό.Ο Σαμαράς είναι το χθες που τόσο μας πλήγωσε και που τόσο ακριβά το πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε για καιρό ακόμα να το πληρώνουμε.Αυτή η σπατάλη και το πάρτι στην υγεία αντιμετωπίστηκαν μετά τον Οκτώβρη του 2009,επί Παπανδρέου,αποδεικνύοντας ότι ήταν θέμα πολιτικής βούλησης η σύγκρουση με τους φαρμακοβιομήχανους,που θησαύρισαν επί Καραμανλή,Σαμαρά και Αβραμόπουλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αχχχ... τι άλλο θα ακούσουμε!

  Ο ΨΙνάκης ήδη ξεκίνησε. Τρέχει ήδη στη δικαιοσύνη τον πρώην δήμαρχο για οικονομικες απατεωνιές

  Αλλά βέβαια...., "Χρυσαυγίτικο επιχείρημα" κι αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή