Αχ Λευτεράκη!

8.9.14


Χαζεύοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου του στενού του συνεργάτη Ευάγγελου Βενιζέλου, αναπόλησα έναν άλλον Βενιζέλο, αυτόν που πριν γίνει αεροδρόμιο, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της Ελλάδας.

Δεν θέλω να σας κουράσω με περισσότερα σχόλια. Να τρεις φράσεις των παραπάνω πολιτικών ανδρών:

-Εγώ πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί ο Θεός της Ελλάδος είναι πιο ισχυρός από τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία. Πιο ισχυρός. Γιατί όταν έχεις να παλέψεις ταυτόχρονα με δυο τόσο μεγάλους αντιπάλους και τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία, πρέπει να έχεις και το Θεό μαζί σου.  (Ευάγγελος Βενιζέλος, 7 Σεπτεμβρίου 2014).

-Σήμερα με αντιμετωπίζουν ως τον υπεύθυνο Πρωθυπουργό μιας Ελλάδας που όλοι σέβονται, που όλοι υπολογίζουν. Αυτό το μεγάλο στοίχημα το έχει κερδίσει ο λαός με τις θυσίες του! Όμως σε αυτό τον αγώνα να κερδίσουμε το μέλλον μας, έχουμε κι ένα στήριγμα από καλό οιωνό από το παρελθόν μας. Γιατί στην ένδοξη γη της Μακεδονίας μας, ανακαλύφθηκε ένα μοναδικής σημασίας και οικουμενικής απήχησης αρχαιολογικό μνημείο. (Αντώνης Σαμαράς, 6 Σεπτεμβρίου 2014).

-Να το πάρωμεν απόφασιν ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, “Θεός της Ελλάδος”. Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τι θα μας βοηθήση θετικά να επανορθώσωμεν ό,τι είναι επανορθώσιμον. (Ελευθέριος Βενιζέλος, 1922).