Ένα ψεύτικο ΑΦΜ ήταν αρκετό για να βγάλει κάποιος 180 εκατ. ευρώ από τη χώρα μέσω της Εθνικής Τράπεζας!

28.10.14


Μια απίστευτη ιστορία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του ΒΗΜΑτος η οποία κι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό. Εντοπίσθηκε- ανάμεσα στα άλλα- ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ με εμβάσματα μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

Σε έγγραφο τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι: «Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι: Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας. * Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί "συστημικού προβλήματος" της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου»

Για κάποιο λόγο, πιστεύω ότι ακόμα και οι τοκογλύφοι είναι σε θέση να διασταυρώνουν την ύπαρξη ενός ΑΦΜ. Η Εθνική Τράπεζα πάλι όχι, η ανικανότητα της βαφτίζεται «συστημικό πρόβλημα». Δεν έχω λόγια.

Άραγε θα παραιτηθεί κάποιος αρμόδιος από τη διοικητική ιεραρχία της τράπεζας την οποία στήριξαν με τα χρήματα τους οι Έλληνες φορολογούμενοι;