Ο Τσίπρας συγχαίρει την Πρόεδρο της Βραζιλίας εναντίον της οποίας διαδήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μουντιάλ!

28.10.14


Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη χθες τη Dilma Roussef για την επανεκλογή της στην Προεδρία της Βραζιλίας μέσω μια ιδιαίτερα θερμής επιστολής.

Να τα ακριβή του λόγια:

Αγαπητή φίλη και συντρόφισσα Dilma,

Εκ μέρους της ηγεσίας, των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, επίτρεψέ μου να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νίκη σου.Ο λαός της Βραζιλίας μίλησε, ανταμείβοντας το Εργατικό Κόμμα Βραζιλίας με μία τέταρτη στη σειρά εκλογή.

Ο σημαντικός ρόλος της Βραζιλίας στην παγκόσμια σκηνή είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, καθώς και για αλληλεγγύη, σταθερότητα και ειρήνη.
Οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ τω κομμάτων μας, των κρατών μας και των λαών μας θα γίνουν ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές.

Πριν από μερικούς μήνες βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμαζε έντονα την απόφαση της Βραζιλίας να διοργανώσει το πρόσφατο Μουντιάλ με τη Νεολαία του κόμματος να καλεί μάλιστα σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα:


«Σε λίγες μέρες η Βραζιλία υποδέχεται το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Πίσω όμως από τη γυαλιστερή βιτρίνα των υπερσύγχρονων σταδίων, των τουριστικών ατραξιόν και των λαμπερών αστέρων του αθλήματος, το κράτος επιχειρεί με τον πιο βάναυσο τρόπο να κρύψει μια άλλη πραγματικότητα: την ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη.
Αυξήσεις στις τιμές των δημοσίων αγαθών, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης από αστέγους, εκδίωξη των ήδη εξαθλιωμένων κατοίκων των παραγκουπόλεων, εκτοπίσεις ιθαγενών πληθυσμών, παιδική και καταναγκαστική πορνεία, εργατικά ατυχήματα για χάρη της επιτάχυνσης των έργων συνθέτουν την πραγματική εικόνα πίσω από την πολυδιαφημισμένη φιέστα.

Μια φιέστα όμως που ο βραζιλιάνικος λαός δε θα επιτρέψει να τσαλαπατήσει την αξιοπρέπειά του. Διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις ενάντια στις “3 πληγές” (χρέος, διωγμοί, καταστολή) στέλνουν το μήνυμα τη αντίστασης σε όλον τον πλανήτη.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο βραζιλιάνικο λαό που δεν ανέχεται να εκδιώκεται από τα σπίτια του, να ξοδεύονται 15 δις για γήπεδα ενώ δεν έχει πρόσβαση σε στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (στέγη, μεταφορές, περίθαλψη) και 170.000 αστυνομικούς να καταστέλλουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις του με κάθε μέσο.

Η ριζοσπαστική αριστερά, όπως το 2004 αμφισβήτησε το “εθνικό όραμα” των ολυμπιακών αγώνων” και δικαιώθηκε, έτσι και τώρα στέκεται στο πλάι των καταπιεσμένων της Βραζιλίας.

Ποτίζουν το χορτάρι με το αίμα των φτωχών! Αλληλεγγύη στον αγώνα του βραζιλιάνικου λαού!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην πρεσβεία της Βραζιλίας (Βασ. Σοφίας 23) την Πέμπτη 12 Ιούνη στις 6μ.μ».

Σοβαρό κόμμα.

5 σχόλια:

 1. Πολύ σοβαρό κόμμα είναι, πράγματι. Αν έπρεπε να ταυτίζεται κάθε φορά με κάποιες πολιτικές , μόνον και μόνον γιατί τις εφαρμόζουν ιδεολογικά συγγενή του κόμματα και μάλιστα στο εξωτερικό, δεν θα ήταν κόμμα αλλά... Σύνδεσμος Φιλάθλων ποφοσφαιρικής ομάδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη σοβαρότητα του κόμματος θα την καταλάβουμε όλοι στο πετσί μας και σύντομα. Μόνο δώστε τους μία ευκαιρία που ζητούν, για να μας κυβερνήσουν -από κοινού με τα πρωτοξαδέλφια τους, τους ψεκασμένους. Μόνο μία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέπει να κυβερνήσουν γιατί τότε θα καταλάβουμε τι εστί ΣΥΡΙΖΑ! Θα κάνουν ότι έκαναν και οι προηγούμενοι και θα φύγουν σύντομα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιά την "αριστερή" καρέκλα , "είπα, ξείπα, βράζω την παρόλα μου .
  Σκέψου και να κυβερνήσουν κι΄όλας .
  Εκεί να δεις περισσότερες κ@λοτούμπες
  κι΄απο Σαμαροβενιζέλους ακόμα .

  Να γιατί πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΟΧΙ σ΄αυτούς .
  Δεν επιτρέπεται να τους αφήσουμε να παίξουνε
  με την τύχη ΚΑΙ των δισέγγονών μας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. το πόσο σοβαρό κόμμα είναι το είδαμε με τη Δούρου , που και τον προϋπολογισμό Σγουρού υιοθέτησε , και τις συμφωνίες με τους μεγαλοεργολάβους που κατήγγειλε προεκλογικά υλοποιεί και ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό προχωρεί , μετουσιώνοντας τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε μεγάλη κωλοτούμπα και προϊδεάζοντας για τη μεγάλη που θα ακολουθήσει , αν και όταν , είτε μόνος είτε με τους παραληρηματικούς ΑΝΕΛ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή