Σοβαρές καταγγελίες Ραγκούση για όργιο αναξιοκρατίας, ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

14.10.14


Σε μια σειρά ιδιαίτερα σοβαρών αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του «μεταρρυθμιστή» Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά σήμερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο κ. Ραγκούσης καταγγέλλει ένα πραγματικό όργιο αναξιοκρατίας στον διορισμό των γενικών διευθυντών του Υπουργείου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το 2010 για το συγκεκριμένο Υπουργείο, είχαν κριθεί από το προαναφερόμενο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο 13 υποψήφιοι Γενικοί Διευθυντές.

Με βάση την βαθμολόγηση των κριτηρίων των τίτλων σπουδών, των μεταπτυχιακών, των ξένων γλωσσών, της εμπειρίας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κλπ, η ομόφωνη κατάταξη είχε ως αποτέλεσμα:

-ο πρώτος υποψήφιος κ.Δ.Παπαδημητρόπουλος,να συγκεντρώσει 1198,19 μόρια,
-ο έβδομος 978,19 μόρια και
-ο 13ος και τελευταίος 897,88 μόρια.

Πριν από λίγες ημέρες και κατ' εφαρμογή των ευνοιοκρατικών διατάξεων του Ν.4275 το αποτέλεσμα ήταν Γενικοί Διευθυντές, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, να τοποθετήθουν - οι οποίοι θα αναλάβουν και την αρμοδιότητα της αξιολόγησης των συναδέλφων τους -  οι εξής τρεις:

1) ο τελευταίος της αξιολόγησης του 2010
2) ο έβδομος της αξιολόγησης του 2010
3) ένας υπάλληλος που δεν είχε ζητήσει να κριθεί το 2010.

Ο κ. Δ.Παπαδημητρόπουλος με τα περισσότερα μόρια υποβιβάστηκε πλέον από Γεν. Διευθυντή σε απλό υπάλληλο.

Ο κ. Ραγκούσης καταλήγει:

Ποιά Ελλάδα μπορεί έτσι να βγει από την κρίση, ποιό κράτος μπορεί έτσι να πάει μπροστά; Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά;

Οι Βουλευτές οι Υπουργοί καθώς και οι Υφυπουργοί του σημερινού Πασοκ οφείλουν έστω και τώρα να σπάσουν την ομερτά και να μην επιτρέψουν άλλο να αμαυρώνεται ηθικά και πολιτικά μία παράταξη που αυτή μόνη της θεσμοθέτησε την αξιοκρατία στις προαγωγές το 2010. Αν μη τι άλλο, έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους αλλά και στους συναδέλφους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2010 που σήκωσαν μόνοι τους και αυτό το πολιτικό φορτίο.

Αλλά και τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ οφείλουν να μιλήσουν, μολονότι μας είχαν αφήσει μόνους το 2010.Το δε ΠΟΤΑΜΙ πρέπει τώρα να πάρει θέση.

Κυρίως όμως μετά τις αποκαλύψεις αυτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής «Μεταρρύθμισης» οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, οφείλει εκ των πραγμάτων να παραιτηθεί.

Οι καταγγελίες είναι κάτι παραπάνω από σοβαρές. Οι άνθρωποι που υψώνουν το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά ανήμποροι να αρνηθούν την παλαιοκομματική ψυχή τους.