Μπράβο Ελλάδα!

28.11.14


Έχω νιώσει δεκάδες φορές ντροπή για τη μεταχείριση που επιφύλαξαν σε μετανάστες και πρόσφυγες η ελληνική κοινωνία και η ελληνική Πολιτεία αλλά η διάσωση των 591 μεταναστών ανοιχτά της Κρήτης με κάνει πραγματικά περήφανο ως πολίτη αυτής της χώρας.

Δείτε τις εικόνες, δείτε την ανακούφιση στο πρόσωπο των διασωθέντων, δείτε τη δυσκολία της επιχείρησης, δείτε την αποφασιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας που κλήθηκαν να κάνουν το καθήκον τους.

Εμείς, η Ελλάδα της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και σώσαμε 591 ψυχές που δραπέτευσαν από την κόλαση της πατρίδας τους. Δεν θα μας ξεχάσουν ποτέ, όπως δεν μας ξέχασαν και όσοι άλλοι φιλοξενήθηκαν στον τόπο μας, όπως δεν ξεχάσαμε κι εμείς αυτούς που φιλοξένησαν είτε εμάς είτε τους γονείς μας είτε τους παππούδες μας.

Εύχομαι η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει συλλογικά την ευθύνη για την τύχη αυτών των ανθρώπων από εδώ και πέρα καθώς η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.