ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση του ΑΣΕΠ(!) στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, επαναφορά ασύλου-αιώνιων φοιτητών!

18.1.15


Αν μου ζητούσε κάποιος να συντάξω ένα σχέδιο αλλαγών για την Παιδεία με στόχο να συκοφαντήσω όπως ένα κόμμα της Αριστεράς, νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνα τόσο καλά όσοι οι ίδιοι υπεύθυνοι παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Καλαμαρά σε συνέντευξή στη Μάχη Νικολάρα, και την εκπομπή Υπόθεση Παιδεία στον Alpha 989, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε τα εξής:

-Κατάργηση, άμεση, του νόμου 4009. Μεταβατικό νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των Πανεπιστημίων έως ότου, μετά από διάλογο, καταρτιστεί νέος νόμος Πλαίσιο.

-Κατάργηση αμέσως των Συμβουλίων Ιδρύματος. Ανοικτό, αν υπάρξει χρόνος, να αλλάξει ο τρόπος εκλογής νέων πρυτανικών αρχών στο ΕΚΠΑ

-Κατάργηση του χρονικού ορίου φοίτησης, (ν+2)

-Επαναφορά του πανεπιστημιακού Ασύλου

-Ανάκληση των διαγραφών φοιτητών, όπου έχουν γίνει 

-Επαναπρόσληψη αμέσως, σχολικών φυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια

-Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της ερχόμενης σχολικής χρονιάς, σε όλες τις βαθμίδες. Κατάργηση του ΑΣΕΠ

Αναλυτικά εδώ. Πίστευα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Σαμαράς, θέλει να μας γυρίσει στο 2009 αλλά νομίζω ότι βάζουμε πλώρη για το 1950.

36 σχόλια:

 1. Βέβαια δεν επιχειρηματολογείς για όσα λες και υποστηρίζεις! Μας αναφέρεις 7 σημεία, αλλά δεν μας λες ποια σε ενοχλούν και για ποιό λόγο! Και αν θέλεις να καταλάβουμε ότι σε ενοχλούν όλα, τότε καμία σχέση με τους προοδευτικούς χώρους δεν έχεις, και επιδεικνύεις μια φασίζουσα θεώρηση προκρίνοντας -μεταξύ άλλων- την αγραμματοσύνη μεγάλου μέρους των παιδιών μας. Αν πάλι δεν σε ενοχλούν όλα, -πράγμα που ελπίζω- πες ποια και γιατί, να καταλάβουμε κι εμείς τι λες επιτέλους. Όχι απλά να πετάς πέντε προτάσεις σε ένα κείμενο και όποιον πιάσουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κόβουμε 100 δις και τους διορίζουμε όλους στο δημόσιο! Δεν είναι σατανικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο, Παραπολιτικε!

  Και δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησεις για τα αυτονόητα. Οποίος δεν φριττει με τις εξαγγελίες αυτες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ετσι κι αλλιώς ανεπίδεκτος επιχειρηματολογιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νομίζω κάπου εδώ τελειώνει το δίλημμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ti να κάνουμε Παραπολιτικέ, κάποιοι από μας δεν γουστάρουμε να σπουδάζουμε στο εξωτερικό με υποτροφία του Ιδρύματος Παπανδρέου και θέλουμε 8 χρόνια να τελειώσουμε τις σπουδές μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΟιος την γαμεί την Κύπρο μωρέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Βασιλάκης Καιλας που δεν έχει λεφτά να πληρώσει δίδακτρα και βιβλία και αναγκάζεται να κάνει τον σερβιτόρο.
  Προφανώς και δεν μπορείς να σπουδάσεις στο εξωτερικό. Δείξε βιογραφικό για μεταπτυχιακά ('η για δουλειά) με 8 ή 18 χρόνια προπτυχιακά και θα δείς τι θα σού απαντήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όλοι κάνουν για τον ΑΣΕΠ. Για τους μαθητές δεν ρωτάμε αν κάνουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Την εποχή του Αδάμ δεν υπήρχαν ακόμη κείμενα και μάλλον έχεις μείνει ακόμη σ'αυτήν. Έχει προχωρήσει πολύ από τότε η γραφή-αλλά και τα προφορικά. Προσπάθησε να εξοικειωθείς. Μη μασάς πεζή γραφή νηπιαγωγείου: θα πεθάνεις από εκφραστική αβιταμίνωση ή θα μείνεις λεκτικά ανάπηρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καιι γω θα ηθελα την παρουσία Ραγκούση στο "Κίνημα" από τώρα .

  Δεν λέω ΚΑΘΟΛΟΥ "δεν θα συγχωρέσουμε ΠΟΤΕ την απουσία του"
  γιατί αυτά τα ΠΟΤΕ τα λένε

  όσοι δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ "κηπουροί"
  αλλά στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  "παπανδρεικά" εξαπτέρυγα

  αν όχι βαλτοί του Βενιζέλου, τσιριζαίους, δεξιούς μέχρι χρυσαύγουλους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τότε να μην τον υπερασπιζόμαστε τον ΑΣΕΠ! Κι άρα δικαιώνουμε την κα Καλαμαρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δεν έχεις ακόμη καταλάβει πόσο βαθιά μνησίκακος είναι ο Παπανδρέου. Έχετε εξαπατηθεί από την επείγουσα προτεραιότητα που έχει δώσει ο ΓΑΠ εναντίον του Βενιζέλου-προτεραιότητα που την επιτάσσουν το ψυχικά οδυνηρά συμπλέγματα κατωτερότητας κατά του ψυχοπνευματικά υπέρτερου του. Αν δεν ήταν ο Βενιζέλος στη μέση, όλο το μένος όχι μόνο του ΓΑΠ αλλά και της δυναστικής φαμίλιας θα ξεσπούσε κάτά του Ραγκούση. Υπάρχει μια από μακριά λυκοφιλία κατά του κοινού εχθρού που ακούει στο όνομα Βενιζέλος, παρόλα αυτά, -δώσε σημασία σ'αυτό-αυτή τελικά δεν κατάφερε να τους ενώσει ούτε καν συγκυριακά. Ε, όσο μετά τις εκλογές; Θου Του μου θα χαθούμε. Εσείς θα μείνετε χωρίς τον τουρίστα τσοπάνη σας, ορφανοί και μόνοι, γύρευε σε ποια έρημο απελπισίας και απόγνωσης, θα μαραζώνετε πια μπροστά στα εικονίσματα της ΑΥΤΟ-ΕΚΠΤΩΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ!(θάχει πέσει ο Γιωργάκης απ'το θρόνο όπως πέφτει κανείς απ'το ποδήλατο. Περίπου. Είχε πάει να στηρίξει το ποδάρι του εμβληματικού επίπλου και τελικά-σαν ριμέικ αλυσίδας, ένα πράγμα-έσπασε χέρι, θρόνο και κεφάλι).
  Αν δεν σε ξαναπετύχω στο διαδίκτυο-θάχεις λόγο να κυκλοφορείς;-έχε γεια ευγενέστερε εσύ των δυναστικών οπαδών του πολυφίλητου της μάνας του αΓΑΠούλη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο Ραγκούσης είναι εκ των κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων σήμερα, είμαι περήφανος και σίγουρα πολλοί σύντροφοι που υπηρέτησε τις τάξεις του Πασοκ και της τελευταίας κυβέρνησης ΓΑΠ.
  Το γιατί δεν στηρίζει σήμερα το Κίνημα είναι δικό του θέμα, ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πεί τη δικιά του αφήγηση, εφόσον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα κοινά. Σε κάθε περίπτωση, έστω και η εκ των υστέρων πιθανή υποστήριξη και συμμετοχή σε αυτό θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη.
  Ο Ραγκούσης( όπως και ο Παπακωνσταντίνου και ο Μόσιαλος) είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μεταρρυθμιστικού μπλοκ της Ελλάδας και πιστέψτε με δεν έχουμε πολλούς τέτοιους. Αλλά ούτε έχουμε και την πολυτέλεια σε αυτή την χώρα, αυτοί οι άνθρωποι να μην βρίσκονται σε έναν κοινό αγώνα. Ο ΓΑΠ πρέπει να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ούτως ώστε να ξαναβρεθούμε, αυτός μας τους σύστησε πολιτικά άλλωστε.
  Θεωρώ πως μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας θα έπρεπε να ξεκινάει με τον Ραγκούση υπουργό Μεταρρυθμίσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο απόλυτος χρυσαυγιτισμός σε 21 γραμμές!!! Με μερικά ακόμη αυτοψεκάσματα θα το τερματίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Παρ΄όλα τα ΚΑΙ κομπιουτερικά λουμπάγκα μου,
  εχω την αίσθηση πως
  ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ,
  * γιατί έχω φάει χατζάρα, υποκλοπές υπογραφής κ.λπ.
  σε τόοοοσα μπλογκ
  * γιατί ξαφνικά εδώ και δύο μέρες
  δεν μπορώ καν να μπω στο epikairo.gr
  παρ΄όλο που αυτός - κακώς - δεν κόβει ούτε τους χειρότερους βενιζελικούς μέχρι ναζί βόθρους .

  Οσο γιά το αν θα απαλαγείς από μένα,
  μη φας ,
  ενώ έχω ΚΑΙ τους φόβους μου,
  αλλά έχω και ΤΗΝ ελπίδα μου

  παρ΄όλη την συντριπτική υπεροπλία

  σε Μ.Μ.Ε.. σε "δημοσκοπήσεις" κ.λπ.

  που έχει το συνάφι σου,

  αυτό το ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ στο ΠΑΣΟΚ
  ΚΑΙ στην "δημκρατική Παράταξη" . . .  Οσο γιά τις ψυχολογικές "διαγνώσεις" σου

  γύρω από τον ΓΑΠ, τους "κηπουρούς"

  και όσους τους ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ( όχι εξαπτέρυγα κ.λπ. )
  με αφήνουν αδιάφορο .  Μου φτάνει το

  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ .
  Υπαρχει κι΄αυτό . Το έχεις ακουστά ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σπούδασε 50 χρόνια φιλαράκι ίσως τότε τα μάθεις καλύτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ... εμενα παλι, γιατι μου φαινεσαι η ... ΕΥΧΟΥΛΑ ?
  Εχετε στησει ΜΟΝΤΑΖιέρα ? Ετσι σας εκπαίδευσε ο ΒΕΝΙ ? ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καλύτερα να ετοιμάζεσαι και να παρακαλάς εσάς να συγχωρήσουν για την καταστροφή που προκαλέσατε στο χώρο των προοδευτικών δυνάμεων με το πριγκιπικό Κίνημα που φτιάξατε.
  Η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία τρίτου κόσμου. Εκεί μόνο φιλάνε το χέρι του πρίγκηπα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εγω συμφωνω με τον 'Φοιτητη'. Αλλα θα παω ενα βημα παραπερα γιατι ειναι προφανες οτι ο 'Φοιτητης' θελει απλα να παρατεινει το προβλημα. Γιατι αγαπητε το κανετε αυτο?

  Εγω προτεινω:
  α) Καταργηση σχολειων και πανεπιστημιων, καθηγητων, δασκαλων, ΑΣΕΠ, κλπ.
  β) Απολυτηριο Λυκειου απο 5 χρονων. Απο 5 χρονων εων 18, το παιδι προετοιμαζεται για τις σπουδες. Να ειναι ετοιμο για τις κακουχιες.
  γ) 18 χρονων, πτυχιο πανεπιστημιου. Γιατι να ταλαιπωρουμε το παιδι με γνωσεις ισως αχρηστες? Θα μπορει να κανει αλλα πραγματα αντι να σπουδαζει 8 χρονια.
  δ) 19 χρονων, διορισμος ως καθηγητη. Επιβραβευση της προσπαθειας.
  ε) 20 χρονων συνταξη. Επιβραβευση ως πολιτη.

  Κατι νεοφιλελευθεροι σαν εσενα 'Φοιτητη' θελουν να διαιωνιζουν το προβλημα, και δεν χτυπανε στην καρδια του θεματος. Ειναι προφανες οτι εισαι κατα του Λαου, εναντια στο συμφερον της Ελλαδας, και κατι μου λεει οτι εισαι της Μερκελ. Σε παρακαλω, συνελθε. Συνελθε! Δεν θελουμε αλλους προδοτες στην χωρα μας!

  ΥΓ Αφου τρεξουμε τα ανωτερω για 10 χρονια, δεν θα χρειαζεται η εννοια Απολυτηριο, Λυκειο και Πτυχιο, οποτε θα δινουμε σε οσους γεννιουνται ενα 'Επιδομα υποθετικης φοιτησης και αποφοιτησης'. Φανταζεσαι ποσες man-hours θα σωζαμε ετσι? Σε καλω να δεις την αληθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. "Αυτά που διαβάζουμε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ανώτατη εκπαίδευση με κάνουν και τρομάζω"
  Θεόδωρος Φορτσάκης
  #####
  Τουλάχιστον αυτός δε δηλώνει κεντροαριστερός....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ακου μεγάλε, αν ο ΓΑΠ δεν μπει στη Βουλή τότε θα πρόκειται για αυτοκτονία - καταστροφή.
  Αυτός ο ίδιος που το αποφάσισε και όσοι τον ενθάρρυναν και τον έγλυφαν θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Άνεβάστε τα ξανά αυτά. Μην τα ξεχνάει ο κόσμος! Τέρμα οι αυταπάτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. "Ευχή και ΚΑΤΑΡΑ" το ότι άλλαξες ΠΑΛΙ κουκούλα είναι ένδειξη ΠΑΝΙΚΟΥ λόγω επίγνωσης της κατάρευσης της προσωπικής αξιοπιστίας σου .

  Το ... brand name "ευχή και κατάρα " που για χρόνια χρησιμοποιούσες με κομπασμό χιλίων πιθήκων , ΤΩΡΑ είναι βαρίδι και το θάβεις όπως η γάτα τα σκατά της .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Οι αιωνιοι φοιτητες ειναι αιωνιοι γιατι ειναι τεμπεληδες, τελεια και παυλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ο απόλυτος κιόλας! Φαίνεται πως τις γροθιές του Κασιδιάρη- για να μη πω τις λάμες του δολοφόνου του Φύσσα- τις θεωρείς σχετικό χρυσαυγιστισμό.
  Δυναστικές αντιλήψεις για το χρυσαυγιτισμό. Θυμίζεις τη καημένη τη βασιλομήτορα-όχι τη δική σας, την άλλη, του Κοκού, τη Φρειδερίκη-που ήταν ΝΑΖΙάρα από τις πιο εκλεκτές αλλά όταν ο ελληνικός τύπος έγραφε κάτι που έδειχνε τη στρυφνή φασιστική της φύση, αποκαλούσε τα δημοσιεύματα γκεμπελικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Με πιάνεις αδιάβαστο γιατί έχω κι εγώ κοπεί απ'το επίκαιρο, απλά, απορώ: εσένα γιατί να σε κόψουν;-δικός τους είσαι-Εκτός κι αν, έτσι γκαγκά που είναι εκεί μέσα, εξέλαβαν τα υμνητικά σχόλια σου-που τέλος πάντων έχουν μια κάποια λογιότητα ασυνήθιστη για άναρθρους ΓΑΠίτες-σαν κάποιου είδους ειρωνεία.Πρέπει να κατεβάσεις το επίπεδο σου για να σε καταλάβουν. Αυτοί μόνο γαβ ξέρουν, κρα και ουνγκ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Σαχλαμάρες! Έχω ήδη απαντήσει. Ψάξε στις πρόσφατες αναρτήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Συμφωνώ μαζί σου daedalus .
  NAI ο Ραγκούσης, ο Μόσιαλος, ο Παπακ/Ντρέυφους
  είναι από τους λίγους που φέρουν

  τον τιμητικό τίτλο του "κηπουρού" .
  Γακ και "κηπουροί" ήταν οι ΜΟΝΟΙ πυροσβέστες
  μέσα και έξω από την Ελλάδα .
  Ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν συντριπτικός
  υπήρξε και πάρθειον βέλος μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
  Θέλει καιρό μέχρι να ξαναμαζευτούνε
  όλοι οι "κηπουροί" μαζί με τον ΓΑΠ

  να συνεχίσουν ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ το 2009 - 2011 .
  μαζί και με νέους, καταξιωμένους ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ .
  Και αυτό πρώτ΄απ΄όλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
  δηλ. γιά τους ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ .

  Αν υπάρχουν προσωπικά μεταξύ τους,
  αυτά είναι τριτεύοντα και βάλε .
  Ολοι μας περάσαμε τουλάχιστον "μούδιασμα"
  από το πογκρόμ των Μ.Μ.Ε., δεξιάς, "αριστεράς"

  αλλά αυτό αρχίζει και ξεπερνιέται .

  Ισως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιείσει
  τι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ( 26/10/2011 ).

  Με δυό λόγια :

  Ο Καραμανλής πήγε τους μισθούς/συντάξεις στα 400 ευρώ
  ο ΓΑΠ και οι "κηπουροί"

  εμπόδισαν και εμποδίζουν

  Μέρκελ, Σαμαρά/ΒΒ και τσίπρα

  να τους πάνε στα 40 ευρώ .


  Εκτος πάλι αν όλα τα "προβλήματα"
  είναι σπιουνιές των Μ.Μ.Ε. της "δημοκρατικής" παράταξης . . .

  Βλέπουμε αυτές τις μέρες τι ανάκριση
  άξια αυταρχικού καθεστώτος υφίσταται ο ΓΑΠ .  ΕΛΠΙΖΩ μεθαύριο να στείλουμε σπίτι τον ΒΒ .
  ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ .

  ΕΛΠΙΖΩ το "Κίνημα" να αποτελέσει αντίβαρο
  στην ανευθυνότητα Σαμαρά και τσίριζα .
  ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. και εμείς σπουδάσαμε....αλλά 8 χρόνια...μάλλον δεν είσαι για τα γράμματα...άρχισε καμιά τέχνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Κανενα προβλημα, αρκει το πτυχιο σου να μην ισοτιμο αυτων που το τελειωσαν σε ν+2 (γιατι οι γνωσεις σου σιγουρα ΔΕΝ ειναι) και να εχει την αναλογη μειωμενη μοριοδοτηση σε διαγωνισμους για το δημοσιο (γιατι μονο εκει θα βρεις δουλεια η αγορα θα σε φτυσει).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ελεύθερη αγορά δεν έχουμε ? άμα είσαι καλός στη δουλειά σου είσαι καλός! ενώ με βύσμα που τελειώνουν μέσα σε προβλεπόμενα χρονικά όρια δεν σας χαλάει ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. και τι σας νοιάζει που ξοδεύουν τα χρόνια τους από την ζωή τους ? η αγορά θα κρίνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ναι όμως εσάς τι σας νοιάζει τι θα του πουν ? έναν τέτοιο στη ελεύθερη αγορά τον απορρίπτεις άμα δεν σου αρέσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. να διαγράφεις από σχολές καρκινοπαθείς φοιτητές πολύ πατριωτικό. ίσως πρέπει να υπάρχουν όρια όμως πρέπει να υπάρχουν και κριτήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ναι εννοείται είναι σαν να λες ότι όλοι Έλληνες τεμπέληδες και πολλά τέτοια διάφορα! τεμπέληδες είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν θέλουν να δουν που είναι το πρόβλημα και απλά θέλουν να εκριζώσουν το αποτέλεσμα του προβλήματος αγνοώντας το πρόβλημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή