Σε αυτή τη ρημάδα τη διαπραγμάτευση, εμείς τι σκοπεύουμε να δώσουμε;

19.1.15


Ακούμε όλοι κάθε μέρα διάφορα ηρωικά και πένθιμα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους και λίγο-πολύ όλοι δεσμεύονται ότι θα τρίξουν τα δόντια στην κακή Μέρκελ.

Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει καν τι σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε. Θα διαπραγματευτούμε την εγκυρότητα της υπογραφής μας; Έχετε καταλάβει τι ακριβώς ζητάμε; Θα συνεχίσουμε την ηλίθια στρατηγική του «ναι, τα υπογράψαμε αλλά δεν θέλουμε να τα κάνουμε»; Και οι Ευρωπαίοι τι θα μας πουν;

Κι άντε και το βρήκαμε το αίτημα και συμφωνήσαμε σε αυτό. Σε μια διαπραγμάτευση, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία μας έχουν υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να λάβουν ούτε ένα νέο μέτρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επιμένει ότι από την πρώτη μέρα θα αρχίσει να ξηλώνει και προηγούμενα μέτρα.

Αν λοιπόν σκοπεύουμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι για να πούμε στους Ευρωπαίους πόσο ωραίοι και λεβέντες είμαστε, ας μην το λέμε «διαπραγμάτευση». Ας το πούμε προσωρινά κάπως αλλιώς, μιας και η τελική λέξη που θα το περιγράφει θα είναι «τραγωδία».