Απόψε περίπου έπεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων

25.2.15


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων έλαβε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι από 13 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σύνολο 162.

Απόψε, μετά από 11 περίπου ώρες συνεδρίασης, επιβεβαιώθηκε ότι η μνημονιακή κωλοτούμπα της κυβέρνησης δεν θα είναι εύκολο να στηριχθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτω ένα ενδεικτικό απόσπασμα από ρεπορτάζ της Καθημερινής:
Με απώλειες στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας με τους εταίρους ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου έντεκα ώρες η μαραθώνια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον πέντε βουλευτές ψήφισαν «κατά» ενώ πολλοί περισσότεροι ήταν εκείνοι που επέλεξαν να ψηφίσουν «λευκό». Επιπλέον, την ώρα της ψηφοφορίας περισσότεροι από 30 βουλευτές απουσίαζαν από την αίθουσα.
Κοινώς, απόψε μάθαμε ποια είναι τα όρια της κοινοβουλευτικής στήριξης αυτής της κυβέρνησης και τα οποία μοιάζουν ιδιαίτερα στενά και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ. Δυστυχώς, η σταθερότητα της χώρας σήμερα μοιάζει με άπιαστο όνειρο.