Αφού μάθουμε και τι μάρκα είναι οι κάλτσες του Βαρουφάκη, ας πούμε και στους Ευρωπαίους τι θέλουμε

4.2.15


Παρατηρώ ότι μετά τις εκλογές επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας στην Ελλάδα, μια χώρα που μοιάζει να έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν κι έτσι έχει χρόνο να ασχολείται με τις ενδυματολογικές επιλογές των μελών της νέας κυβέρνησης.

Δυστυχώς στην Παραπολιτική δεν διαθέτουμε το αναγκαίο πολιτισμικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο για να συμμετέχουμε στις σχετικές συζητήσεις, γι' αυτό και προτιμούμε να ασχοληθούμε με ευτελή ζητήματα όπως το που πηγαίνει αυτή η χώρα.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει αλλά προς το παρόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν έχει ενημερώσει τους εταίρους της χώρας για το τι ακριβώς επιδιώκει από τη διαπραγμάτευση και για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει διάφορα χαριτωμένα για το χρέος τα οποία δεν αφορούν κανέναν, κυρίως γιατί πέρα από τους διάφορους εγχώριους σοφούς, κανείς άλλος δεν θεωρεί ότι το χρέος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Επίσης, λέει ότι δεν θέλει να πάρει τα λεφτά του υπάρχοντος προγράμματος και προτιμά να του επιτρέψουν να εκδώσει έξτρα έντοκα ομόλογα, λες και οι ελληνικές τράπεζες έχουν καμιά φοβερή ρευστότητα που αρκεί και για τη χρηματοδότηση του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όσες συναντήσεις έχουν κάνει προς το παρόν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, τους ρωτάνε τι εννοούν με τον όρο «μεταρρυθμίσεις». Οι δυο άνδρες απαντούν ότι θα πατάξουν τη...φοροδιαφυγή και οι συνομιλητές τους χαμογελούν. Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης σε κάθε χώρα, δεν αποτελεί κάποια φοβερή δέσμευση άσκησης πολιτικής. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοινώνουν προσλήψεις, αυξήσεις και ξήλωμα μεταρρυθμίσεων. Πώς ακριβώς θα επιτευχθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί παράλληλα με όλα αυτά;

Προς το παρόν λοιπόν, η διαπραγμάτευση δεν έχει αρχίσει και τα περί θετικού κλίματος που παπαγαλίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ανοησίες. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη γνωρίζουν ότι δεν έχουν τον παραμικρό σύμμαχο στις ανοησίες που λένε τόσο καιρό περί αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλέον βλέπουν ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν τους φοβάται αλλά αντίθετα τους περιφρονεί ως περιθωριακούς.

Τους απειλούμε ότι αν δεν μας κάνουν τα χατίρια, θα αυτοκτονήσουμε και προς το παρόν μας απαντούν «οκ».

15 σχόλια:

 1. "η Γερμανία όχι μόνο δεν τους φοβάται αλλά αντίθετα τους περιφρονεί ως περιθωριακούς"

  Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο.Θα σε παραπέμψω σε αυτό εδώ το άρθρο του foreign policy που εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί η Γερμανία όσο και να δηλώνει αδιάφορη θέλει όσο ποτέ η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

  http://foreignpolicy.com/2015/02/02/the-secret-berlins-bankers-dont-want-europe-to-know-euro-german-exports-greece/

  και θα σου αφιερώσω τη διάσημη φράση του Γκάντι:

  «Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά κερδίζεις»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περιφρονεί τις ανοησίες Τσίπρα-Βαρουφάκη, όχι τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γράφεις "Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης σε κάθε χώρα, δεν αποτελεί κάποια φοβερή δέσμευση άσκησης πολιτικής."
  Στην Ελλάδα δυστυχώς καταντήσαμε το αυτονόητο να το θεωρούμε όντως δέσμευση άσκησης αξιόλογηςπολιτικής. Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτό το αυτονόητο όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έπραξαν, θα έλεγα μπράβο αν αυτή η κυβέρνηση το έπραττε. Είδωμεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. έτσι ακριβώς. τα δικοί μας δημοσιογράφοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό ή προσπαθούν να πλασάρουν όσο καλύτερα μπορούν τον εαυτό τους στη νέα κυβέρνηση; αυτό που λένε για τις άδειες των καναλιών είναι σαν αυτό που λέμε στα παιδιά "κάτσε καλά"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα οι Τσίπρας-Βαρουφάκης κλπ εκπροσωπούν τη χώρα. Δεν είναι προσωποκεντρική η αντιπάθεια τους, είναι αντιπάθεια έναντι των προτάσεών τους για τις οποίες τους ψήφισε ο ελληνικός λαός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα είναι απλό: δεν θέλουμε τα λεφτά που μας δίνουν υπό όρους, όμως να δανείσουν στις τράπεζές μας άλλα χωρίς όρους και αυτές σε εμάς, ώστε να έχουμε χρόνο για να πάρουμε πίσω όλες τις αλλαγές που μας επέβαλαν για τα λεφτά που μας έουν ήδη δώσει και να διαμμορφώσουμε ένα σχέδιο για να μην κάνουμε τίποτα άλλο στο μέλλον. Όταν δε αυτό το σχέδιο θα είναι έτοιμο, θέλουμε να μας χαρίσουν πολλά από όσα τους χρωστάμε, γιατί αλλιώς θα πάθουν ζημιά και δεν κάνει. Χώρα Ντον Κορλεόνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τονίζω με κάθε τρόπο πως όλη η ουσία είναι μία και δεν έχει αλλάξει από το 2010.
  Ποιος και ποιες μεταρρυθμίσεις θα κάνει!!!
  Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γερμανοτσολιάδες ζοριζόμαστε βλέπω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κοτζαγκιαουρίδης4 Φεβρουαρίου 2015 - 3:49 μ.μ.

  O αγελαδοτρόφος Ντάισελμπλουμ μας βγήκε με πλαστό πτυχίο. Το γράφω δώ γιατί κάποιοι τον υπερασπιστήκατε κάπου αλλού, όταν είπα "πώς θέλετε να του μιλούσε ο Βαρουφάκης, για δείτε τα πτυχία τους..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν νομίζω και πάλι ότι έχεις δίκιο (Έγραψα και άλλη απάντηση αλλά μάλλον δεν την έχεις εγκρίνει ακόμα(?)):
  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=673830

  Μερκελ: Εμμένουμε στη θέση μας «η Ελλάδα στην ευρωζώνη»
  «Αναμένω με χαρά να συναντήσω τον ελληνα πρωθυπουργό»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Χαρδούβελης είναι οικονομολόγος διεθνούς φήμης όντως. Εκεί όμως δεν κρινόταν ως καθηγητής/επιστήμονας αλλά ως υπουργός που ακολουθούσε συγκεκριμένη πολιτική. Θα πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε το ένα από το άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Από ποιούς θεωρείτε "ήδη καμμένο χαρτί" κάποιος που έγινε υπουργός μόλις 10 μέρες πριν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αφού δεν είναι το χρέος, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η συγκυβέρνηση βλέπει τοίχο όπου και αν στραφεί.. Δεν πήρε ούτε μια
  υπόσχεση και παρ'όλα αυτά φουσκώνουν τα μιαλά του κοσμάκη συνεχώς με το
  να λένε "είμαστε σε καλό δρόμο".. Εως πότε θα το συνεχίζεται αυτό δηλαδή.. Αν
  είναι να την κάνει την μεγαλοπρεπή τούμπα ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΤΩΡΑ! Αδικα
  χάνουμε χρόνο.. Πείτε το στα ίσια και όλοι μας μαζί σας! ν έρθουν εδώ και να πιάσουν δουλειά στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και να αφήσουν την αδιέξοδη προπαγάνδα.

  Ήταν νομοτέλεια να αποδομηθεί ο μύθος του αντιμνημονιακού και η δημαγωγική προπαγάνδα οτι "μπορούμε και αλλοιώς".. Αυτό φρέναρε την χώρα για χρόνια και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το γαρ πολυ της θλιψεως ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή