Ο Σαμαράς...ομολογεί: Δεν είμαστε κορόιδα, δεν βιαζόμαστε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πιουν το πικρό ποτήρι

8.3.15


Μια πραγματικά απίθανη αποστροφή περιλαμβάνει η σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο πρώην πρωθυπουργός λίγο-πολύ ομολόγησε ότι ποντάρει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας.

Παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα από το σχετικό δελτίο Τύπου:
Εμείς, όμως, δεν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει ως «θύμα ανατροπής». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού! Και θέλουμε να υποστεί όλες τις συνέπειες της εξαπάτησής του. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να πιει το πικρό ποτήρι των συνεπειών αυτής της εξαπάτησης, μέχρι και την τελευταία γουλιά…
Γιατί μόνον τότε, οριστικά θα ηττηθεί αυτός ο λαϊκισμός. Γιατί ο λαϊκισμός δεν έχει σχέση με το λαό και το συμφέρον του. Λαϊκισμός είναι να επικαλείσαι το λαό για να τον ξεγελάσεις. Και συνήθως εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα! Κυρίως για να ματαιώσεις κάθε μεταρρύθμιση που θα μπορούσε να είναι προς το αληθινό όφελος της κοινωνίας. 
Ούτε και πρόκειται- προσέξτε- να είμαστε εμείς μια ζωή τα κορόιδα, που θα πούμε «Ναι, θα σώσουμε εμείς τη χώρα!», όταν οι άλλοι κερδοσκοπούν στο λαϊκισμό. Αυτή τη φορά πρέπει ο λαϊκισμός οριστικά να ηττηθεί! 
Ο άνθρωπος είναι πραγματικά επικίνδυνος. Προσεγγίζει τον ρόλο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με σκληρούς όρους προσωπικού πείσματος και μάλιστα κρίνει ότι είναι ωφέλιμο για τον ίδιο και το κόμμα του να το πει δημόσια.

Θυμίζω το πρόσφατο άρθρο της Παραπολιτικής με τον τίτλο «Σαμαράς και Βενιζέλος εγγυώνται ότι δεν θα υπάρξει παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ».