Ο Βαρουφάκης επιβεβαιώνει ότι μίλησε για δημοψήφισμα μέσω...διάψευσης

8.3.15


Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για δημοψήφισμα σχετικά με το ευρώ εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, καταφέρνοντας όμως να επιβεβαιώσει απόλυτα ότι η κυβέρνηση κάνει σχετικές σκέψεις.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν "ακούσει" τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε πως η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πως να βρίσκει λύσεις και να επιτυχαίνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες. Κι όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση "ναι, αλλά τι θα κάνετε αν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;" ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, "εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες - αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα" - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε "για το ευρώ" - κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε. Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα. 
Ο κ. Βαρουφάκης έχει την απαίτηση να δεχθεί η ιταλική εφημερίδα να συμμετάσχει στα δικά του παιχνίδια με τις λέξεις διαχωρίζοντας το «όχι στα μέτρα» από την έξοδο από το ευρώ, η οποία θα είναι και η άμεση συνέπεια μια τέτοιας απόφασης σε δημοψήφισμα.

Φτάνει πια με την κοροϊδία.

5 σχόλια:

 1. Το κομμάτι για το πικρό ποτήρι και το λαϊκισμό το λες και αυτοκριτική. Οι άνθρωπος μιλάει εκ πείρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτές τις τζάμπα μαγκιές οφείλετε να τις εγκαταλείψετε κύριοι του σύριζα. Οταν έχεις πολιτική άποψη και την πιστεύεις την προωθείς με τις αντίστοιχες πολιτικές. Αυτές οι ...λύσεις του δημοψηφίσματος και των νέων εκλογών προδίδουν αδυναμία εφαρμογής προεκλογικών μαξιμαλιστικών πολιτικών διακυρήξεων. Δηλαδή θα ξεφορτώσετε όλη την ευθύνη σε έναν οργισμένο και δικαίως θυμωμένο λαό, να ψηφίσει τι; Τι νομίζετε οτι θα κάνει ο λαός; Ποσο ενήμερος είναι για χρηματο-οικονομικο-πιστωτικά της ευρώπης και τις λειτουργίες των οργάνων της; το μόνο που του μάθατε όλοι, είναι να πληρώνει και να περιμένει...
  Ξέρετε, κυβέρνησαν κι άλλοι στην περίοδο της κρίσης: Το ΠΑΣΟΚ σκόρπισε, η ΔΗΜΑΡ χάθηκε, ο Καρατζαφέρης καταποντίστηκε και η ΝΔ κράτησε με την νομή εξουσίας ποσοστό που δεν το είχε τόσο χαμηλά ποτέ.
  Προφωνώς , σύμφωνα με την δική σας λογική όλοι αυτοί ήταν μαλάκες, προδότες γερνανοτσολιάδες και λακέδες της Μέκελ. Επειδή τα ψέματα τελείωσαν, επειδή η περίοδος που καθιερώσατε τον ..κοινωνικό[συριζαίο] τραμπουκισμό και γιαουρτώνατε και δέρνατε τους πάντες, έχει τελειώσει και αυτή, να αρχίσετε να φυλάγεστε, ή τουλάχιστον να συλλάβετε την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΦΟΡΙΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ, για να σώσετε τa προσχήματα.
  Ειδ άλλως λαός θα σας στείλει στη στίβα με τα ...αζήτητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σχοινί, Αντωνάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δηλαδή αν βιαζόταν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει ξανά ο ίδιος τι ακριβώς θα έκανε; Η παρουσία του στην ηγεσία της ΝΔ αποτελεί εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το καταστροφικό του έργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τελικά ο Σαμαράς αφού ξεπέταξε το Μητσοτακεικο το 2009 και το ΓΑΠ το 2011 τελικά έφτασε σε σημείο να του αερίσουν τα γεννητικά όργανα όλοι στη ΝΔ. Και το χειρρότερο φαίνεται ότι επιφυλάσσει συμπεριφορά-έκπληξη στο ΣΥΡΙΖέικο όταν με το καλό τα κάνουν σκατά. Σιχαίνομαι αυτό που συμβολίζει ο Σαμαράς, αλλά είναι αρχιδ@τος σε ααντίθεση με τους κεφτέδες των δυναστειών και τους θεωρητικούς αμπελοφιλοσόφους της αριστεράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή