Ο Βαρουφάκης επιβεβαιώνει ότι μίλησε για δημοψήφισμα μέσω...διάψευσης

8.3.15


Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για δημοψήφισμα σχετικά με το ευρώ εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, καταφέρνοντας όμως να επιβεβαιώσει απόλυτα ότι η κυβέρνηση κάνει σχετικές σκέψεις.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν "ακούσει" τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε πως η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πως να βρίσκει λύσεις και να επιτυχαίνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες. Κι όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση "ναι, αλλά τι θα κάνετε αν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;" ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, "εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες - αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα" - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε "για το ευρώ" - κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε. Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα. 
Ο κ. Βαρουφάκης έχει την απαίτηση να δεχθεί η ιταλική εφημερίδα να συμμετάσχει στα δικά του παιχνίδια με τις λέξεις διαχωρίζοντας το «όχι στα μέτρα» από την έξοδο από το ευρώ, η οποία θα είναι και η άμεση συνέπεια μια τέτοιας απόφασης σε δημοψήφισμα.

Φτάνει πια με την κοροϊδία.