Διεργασίες υπέρ της παραμονής Βενιζέλου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

28.4.15


Τρόπο να μεθοδευτεί η παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους αυλικούς του να προετοιμάζουν ήδη το κλίμα με παρεμβάσεις τους στον Τύπο και τα social media.

Στις 5 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την «παραίτηση» του, σημείωνα τα εξής:
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν πλέον λόγια. Ο Βενιζέλος έχει παραιτηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να μην έχει παραιτηθεί στην ουσία, καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα έχει συμβεί μέχρι να διεξαχθεί το περίφημο συνέδριο του κόμματος. Δεν λένε να καταλάβουν ότι ακόμα κι όταν λένε σωστά πράγματα, δεν έχει απομείνει κανείς να τους ακούει καθώς η ενστικτώδης αντίδραση του μέσου Έλληνα όταν βλέπει τον Βενιζέλο, είναι το να αλλάζει κανάλι.
Νομίζω ότι η ιδέα παραμονής του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος είναι σωστή. Οποιαδήποτε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει την πικρή πραγματικότητα η οποία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρείται στη ζωή μόνο για δημογραφικούς λόγους, κάτι που κανένας νέος αρχηγός δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εξάλλου, ο πληθωρικά αποτυχημένος Ευάγγελος είναι το πλέον ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα ενιαίο σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία, που είναι και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους κάποιοι εκ των βετεράνων του κόμματος. Να φύγει τώρα που πραγματώνεται το όραμα του για ένα μικρό και μίζερο ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα κάνει απόλυτο κουμάντο; Κρίμα θα είναι!

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα κόμμα του 4% και ως τέτοιο επηρεάζει την ελληνική κοινωνία, παρά τις ψευδαισθήσεις διαφόρων, εντός κι εκτός του ιστορικού κόμματος. Η ζωή συνεχίζεται.

8 σχόλια:

 1. Πάντα στον κόσμο θα 'ρχεται Παρασκευή Μεγάλη
  και κάποιος θα σταυρώνεται για να σωθούν οι άλλοι.

  Νίκος Γκάτσος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ναυτία με εμποδίζει να γελάσω .
  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
  Μ Π Α Μ Π Ε Σ Ι Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΓΑΠ; Θα παραμείνει στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ή τώρα που έγινες ΠΟΤΑΜΙ δεν έχεις info?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κοτζαγιακουρίδης28 Απριλίου 2015 - 6:16 μ.μ.

  O μαθητευόμενος Τσίπρας τον έχει κάνει κι αυτόν να τον αναπολούν...Ήμαρτον !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. σεμνά και ταπεινά28 Απριλίου 2015 - 7:18 μ.μ.

  Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα ξεκολλήσει από την καρέκλα. Το σχέδιο του ήταν καλά σχεδιασμένο από την αρχή. Κατάφερε σιγά σιγά και μεθοδικά να ξεγυμνώσει το ΠΑΣΟΚ από όλα τα σοβαρά και αξιόλογα στελέχη του είτε αναγκάζοντας τους προς αποχώρηση είτε υπονομεύοντας τους επειδή δεν προσκυνούσαν την αφεντομουτσουνάρα του. Τώρα πλέον δίπλα στον Γρηγοράκο, την Φώφη, το Λοβέρδο και τον Κωνσταντινοπουλο φαίνεται ιδιοφυΐα. Δικαίως ο κόσμος δίνει στο ΠΑΣΟΚ 3% όσο και αν μας στεναχωρεί αυτό. Το τραγικό είναι ότι τα αποστασιοποιημένα στελέχη δεν κάνουν τίποτα. Τραβά ο καθένας δρόμους μοναχικούς και του δίνουν το δικαίωμα να κάνει τον καμπόσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στο θέμα της μπαμπεσιάς ο λαός-που μεγαλόστομα και κούφια τον επικαλείσαι-έδωσε την απάντηση του και έδειξε με τον πανηγυρικότερο τρόπο ποιον θεωρεί μπαμπέση. Καληνύχτα σου, με τη ναυτία σου μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν ο λαός είναι μόνο όσοι παρασύρονται ακόμα όσοι παρασύρονται από τα Μ.Μ.Ε. των ολιγαρχών, τότε έχεις "δίκιο" .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καημένο μου! Τρως τις σάρκες των επιχειρημάτων σου, γιατί αυτός ο λαός ο παρασυρμένος από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών τον έκανε το λεβέντη σου Πρωθυπουργό. Διάλεξε λοιπόν πότε ο λαός των ολιγαρχών σού αρέσει. Α λα καρτ δεν μπορείς να τον έχεις αυτό το λαό, ούτε εσύ στα επιχειρήματα σου-επιχειρήματα; λέμε τώρα!-ούτε ο δικός σου στις αιτιάσεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή